x

ODBIO DA PRUŽI RUKU SPASIOCIMA: Zoran (35) pokušao da se objesi i skoči s krova pa se ubio sletivši kolima u jezero!

REKOVAC - Zoran Jovanović (35) iz Rekovca izvršio je samoubistvo uletivši punom brzinom kolima u jezero u selu Dragovo kod Rekovca, u okolini Jagodine. Iako su spasioci skočili u vodu i pokušali da mu pomognu, Zoran se čvrsto držao za volan dok nije potonuo sa automobilom!

Tragedija se dogodila u nedjelju popodne. Prema riječima očevidaca, automobil je bukvalno preletio preko daske za skakanje na obali jezera, pored ribolovaca i kupača, i upao u jezero.

 

- Mirno je sjedio za volanom dok su kola lagano tonula. Pomislili smo da se paralisao od straha, pa su neki momci skočili da mu pomognu. Spasioci su razbili zadnju šoferšajbnu na kolima i pružali ruke da ga izvuku. Svi smo bili zabezeknuti dok smo gledali kako je spasilac zagnjurio u kola i pokušao da ga izvuče, a on se grčevito držao za volan i opirao. Ne znam da li je bio pijan ili nešto drugo - ispričao je jedan od očevidaca.

 

Njegovi rođaci kažu da je prije odlaska na jezero kod kuće uzeo lanac i htio da se objesi.

 

- Supruga ga je primijetila na krovu i smogla snage da se i sama popne i otme mu lanac. Potom je došla da nas pozove da mu pomognemo, ali je on u međuvremenu kolima izjurio iz dvorišta i otišao na jezero - kaže rođak.

 

Prema kazivanju mještana, Zoran je imao priliku da gazduje u svom bogatom domaćinstvu.

 

- Njegova majka radi u inostranstvu i Zorana je kao jedinca pomagala kupujući mu poljoprivredne mašine. Međutim, on je neke mašine prodao, a zemlju izdavao jer nije htio da radi. Bio je zaposlen u komunalnom preduzeću u Rekovcu, ali je posao napustio zbog neredovne plate - kažu rođaci i dodaju:

 

- Poslije nesreće Zoranova supruga je sa djecom, osmogodišnjim sinčićem i godinu dana starijom kćerkicom, napustila kuću i otišla kod rođaka, što je više puta i najavljivala jer ju je Zoran pijan često tukao.

 

Mještani kažu da se Zoran po povratku s ratišta propio i postao agresivan.

 

- U dva navrata se liječio od alkoholizma. I sada je bio na liječenju, a rođaci su nam rekli da se na očajnički korak odlučio da se ne bi vratio u bolnicu, odakle je pušten na vikend. Zoran je inače ukućanima često prepričavao scene s ratišta i prijetio da se ubiti iz puške ili udaviti u seoskom jezeru. Poslije jedne tuče u selu oduzeta mu je puška, ali mu je za samoubistvo ostalo jezero, i to je i ostvario - kažu mještani.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.