x

OLJA BAJRAMI: &#34Bit ću broj jedan u regionu!

Nikada nisam koristila narkotička sredstva jer smatram da samo kukavicama treba doping, a kako vidim mnogo ih je na estradi.

Olja Bajrami otkako je objavila četiri nove pjesme, zablistala je na bh. sceni. I nove fotografije koje je naš magazin prošlog četvrtka prvi objavio, pokazuju koliko je ova pjevačica profesionalnije pristupila svom novom muzičkom projektu i karijeri. Iako su nove pjesme tek nedavno objavljene, ona je više nego zadovoljna prvim reakcijama.

- One polako doživljaju svoj uspjeh i jako sa zadovoljna jer je to ono za šta se borim i u što ulažem sav svoj trud i ljubav. Na novim fotografijama je napokon ona prava Olja. Mlada, sretna, uspješna... Jako sam zahvalna svojim stilistima iz Urban Dizajna-Blud na promjeni imidža. Sudeći po prvim reakcijama te promjene se jako dopadaju i mojim fanovima - kaže Olja na početku opuštenog razgovora za čitetelje „Expressa".

 

 Ima li tvoj momak dovoljno razumijevanja za tvoj posao i koliko ti podrške pruža?

 

- On je jedno predivno biće i razumije da je ovo samo posao. Zbog toga sam jako sretna djevojka. Zaista me maksimalno podržava u mom poslu, nema izliva bolesne ljubomore, a najvažnije od svega je da jedno drugom puno vjerujemo.

 

 Estradne zvijezde dobro zarađuju, ali moraju dosta i da investiraju u sebe. Na šta ti najčešće trošiš novac? 

 

- Zaista samo i sama ulažem u sebe u svoju karijeru! Nemam sponzora, nisam sponzoruša i niko mi ne može „nabiti na nos" bilo kakve „prljave ranjde". Sve što sam do sada zaradila svojim rukama uložila sam u kaerijeru na što sam puno ponosna.  A što se tiče kupovine najviše novca dajem na cipele. Ovisnik sam o njima. Sve što ostavim po strani na kraju potrošim na cipele.

 

 Voliš li kada te porede sa Selmom Bajrami? Najčešće zbog toga što nosite isto prezime.

 

- Nisam znala da me porede s njom. Pa to je divno.  Selma je nekad bila broj jedan u regionu. Znači blizu sam. Ona je odlična pjevačica, raskošnog glasa koja i dalje traje i 

trajat će.

 

 Ko su tvoji pravi prijatelji? 

 

- Moji pravi prijatelji su moja mama i seka, a onda je to Saša Lazić, pa Dragan Gagi... Pa imam ih taman za deset prstiju (smijeh). Mislim da ih je od Boga dosta. Hvala Mu!

 

 Trpiš li kritiku ili bolje funkcioniraš kad te pohvale? 

 

- Svako može da ti laska. Mislim da je kritika samo od iskrenih ljudi i s tim se bolje snalazim jer ja samo gledam naprijed. Želim da napredujem i postanem broj jedan na našoj estradi. Sigurna sam da ću u tome uspjeti bez obzira što drugi misle drugačije. Brzo ću im dokazati da sam pravilno razmišljala.

 

 Šta ti je neostvarena želja? 

 

- Imam mmogo neostvarenih želja. Recimo, kada sam bila bolesna imala sam samo jednu i obećala sam Bogu i sebi da ću sve ostvariti samo ako mi vrati život i zdravlja. Evo desilo se...

 

 Čime mjeriš svoj uspjeh? 

 

- Svoj uspjeh mjerim punim klubovima, a iz sedmice u sedmicu moji nastupi su sve više posjećeni, zatim po dobrim humanitarnim koncertima i s tim što mi kažu da sam nevjerovatno staložena!

 

Smršala si i primijetno oblikovala tijelo. Šta je motivacija i koliko truda ulažeš da bi postigla rezultate? 

 

- Smršala sam,namjerno. Hvala na komplimentu. Trebalo je godinu dana da postignem sve to na zdrav način i jako sam sretna. Mislim da nismo ni svjesni koliko je zdrava ishrana, sport i zdrav duh bitan čovjeku.

 

Dešava li se da te neko ispljuje na društvenim mrežama, a da te potom smješka u lice pri susretu uživo? 

 

- Iskreno nije me još niko popljuvao na mrežama. Možda i jeste ali ja to ne znam. No, svi me znaju po tome da sam tip koji se ne svađa ako nije napadnuta. Vesela sam djevojka i jako dobro odgojena. Sramota bi bilo da je drugačije.

 

 Koliko imaš vremena da se družiš s pjevačima? 

 

- Imam vremena za svakog ko to zaslužuje, a svako ga ima, ko kaže da nema - laže sam sebe pa i ostale.

 

 O čemu razmišljaš kada ostaneš sama? 

 

- Jao dobro pitanje. Volim samoću, nekad mi jako prija i tada donesem najbolje odluke.

 

 Šta ti je najveći porok? 

 

- Jutarnja kafa i cigara, definitivno.

 

Jesi li na nekim nastupima imala nemoralnih ponuda? 

 

- Nisam imala nemoralnih ponuda. Od početka imam dobru postavku prema ljudima, imam svoj gard i obraz. To se vidi odmah na čovjeku. Tako da mi često kažu: „Sine jel' sve ok?".

 

 Koristila si nekad narkotička sredstva? 

 

- Nisam niti ću! Čitav život radim da bih izgradila sebe kao ličnost. Ja sam žena borac. Samo kukavicama treba doping, a kako vidim mnogo ih je na estradi (smijeh).

 

 Ne volim usisivanje

 

 Da li obavljaš kućne poslove i koliko te ispunjavaju? 

 

- Kućne poslove ne volim ali ih obavljam. Ako već moram da biram onda neka to bude usisavanje. To nikako ne volim raditi. Bježim od tog posla (smijeh).

 

 Kada vidim pauka - hoću da poludim

 

 Šta je trenutno tvoj najveći strah? 

 

- Moj najveći strah je uvijek isti: kada vidim pauka hoću da poludim. Užasno ga se bojim!

 
expressmag.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.