x

OTAC TIJANE JURIĆ OČAJAN: Nesretni otac ne može da vjeruje šta se dogodilo!

BEOGRAD - Igor Jurić, otac ubijene Tijane Jurić (16), kaže za Kurir da je vještačenje straha njegove pokojne kćerke besmislica, jer je i ubica Dragan Đurić priznao zločin i do detalja ispričao kroz šta je prolazila žrtva. 

Jurić je tako reagovao na navode tužilaštva da se do podizanja optužnice čeka još samo nalaz vještačenja straha žrtve prije i za vrijeme ubistva.

 

- Ne interesuje me šta će oni tim vještačenjem za strah dokazati. Svejedno mi je šta će njihova procjena pokazati kad je Đurić sam izjavio koliki je strah ona pretrpjela... Neko naknadno dokazivanje mi nije jasno i besmisleno je, jer ne znam šta pokušavaju da dokažu - rekao je Jurić.

 

On je dodao da cijeli postupak predugo traje iako za to realno nije bilo potrebe.

 

Nije bilo mnogo svedoka

 

- Iz meni nekog nejasnog razloga sve to predugo traje, jer u postupku nije bilo mnogo svjedoka koje je trebalo saslušati niti mnogo dokaza koje je trebalo ispitati. U svakom slučaju, sačekaćemo i taj 7. februar, kad po zakonu mora da bude podignuta optužnica - rekao je otac djevojčice.

 

Ubica je uračunljiv

 

Kako saznajemo, optužnica protiv Dragana Đurića (34) iz Surčina, koji je u julu prošle godine zvjerski ubio 16-godišnju Tijanu Jurić iz Subotice, biće podignuta u narednih deset dana, a očekuje se da početak suđenja počne početkom marta. Tužilaštvo je prikupilo sve dokaze i vještačenja, jedino što je naknadno traženo je vještačenje Centra za sudsku psihijatriju u Novom Sadu, koji treba da izvještači pretrpljeni strah žrtve.

 

Vještačenje Đurića je gotovo, a u njemu piše da je u momentu ubistva bio uračunljiv, da je njegova uračunljivost bila smanjena, ali ne bitno da ne shvati šta radi. Na pitanje o alkoholisanosti, naš izvor objašnjava da Đurićeva odbrana pokušava da umanji njegovu uračunljivost, iako su vještaci rekli da je uračunljiv.

 

- On je na saslušanju nakon hapšenja rekao da je popio litar vinjaka i više od litra piva, ali su vještaci procijenili da je njegova alkoholisanost u momentu izvršenja ovog krivičnog djela bila obična, što ukazuje na to da je lagao na prvom saslušanju da je toliko popio - dodaje naš izvor.

 

Dosad su urađeni neuropsihijatrijsko vještačenje osumnjičenog, sudsko-medicinsko vještačenje kojim je utvrđen mehanizam povreda, analize odjeće, predmeta i automobila, DNK analize u kolima, a ispitani su i svi svjedoci.

 

Optužnica sigurna

 

- Ne postoji razlog da se optužnica ne podigne, a krajnji rok je 7. februar. Bez obzira na to da li će do tada stići nalazi o pretrpljenom strahu, ona će biti podignuta, a krivično djelo može naknadno da se prekvalifikuje. Očekujemo da će pripremno ročište biti održano početkom marta - objašnjava naš izvor.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.