x

OTKRIVENO: Ovo je najčešći razlog svađe kod parova!

Psiholozi savjetuju kako je kompromis ključ uspjeha veze.

Odluka kojom većina parova započinje ozbiljnu fazu veze je dijeljenje zajedničkog prostora. Pa dok pravljenje gnijezda brojnima zvuči romantično, uzbudljivo i izazovno, realnost ipak piše drugačije istine.

 

Zajednički život dvoje partnera osim lijepih trenutaka, sa sobom nosi i probleme najčešće vezane uz sitnice i to doslovno. Naime okidač burnih svađa, čak njih 32 godišnje i to u prosjeku svakih 11 dana, je nered u kući.

 

Gomilanje nepotrebnih sitnica poput sportske opreme, pokvarenih aparata i nepotrebnog alata bez ciljanog mjesta za odlaganje iz takta izbacuje žene. S druge strane muškarci ne podnose nepotrebne sentimentalne sitnice koje njihove partnerke čuvaju još od osnovne škole, te razne vrste predmeta koje ne služe ni kao ukras.

 

Jedan od osam parova priznao je kako neželjene partnerove stvari namjerno tajno uništava, a u prvoj godini života udvoje odbace količinu predmeta čija vrijednost prelazi 300 eura.

 

Podaci su rezultat britanskog istraživanja sprovedenog na više od 2.000 parova koji dijele zajednički prostor, a svađe oko manjka prostora rezultiraju i prekidom veze. Psiholozi savjetuju kako je kompromis ključ uspjeha veze, ali i spremnost partnera da mijenjaju navike stečene dok su živjeli sami.

 

Izvor: Kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.