OVO ZVUČI ODLIČNO: Isprobajte recept za palačinke od krompira i luka!
Sve što vam je potrebno je krompir, mladi luk, jaja i malo brašna.
Ogulite krompire i narežite ih na vrlo tanke ploške ili naribajte. Posolite, poparite pa dodajte razmućena jaja u koja ste nasjeckali mladi luk. Dodajte malo brašna, tek toliko da dobijete kompaktnu smjesu. Zagrijte u dubljoj tavi dvije žlice ulja za prženje. Zagrabite smjesu od krumpira i stavite na vruću tavu. Pritisnite žlicom da dobijete palačinku. Kad se zapeče s donje strane, pažljivo okrenite i pecite s donje strane. Pecite smjesu u više manjih palačinki.
Pustite da se ocijede na kuhinjskom papiru dok napravite namaz od sira s kojim ćete ih poslužiti. Nasjeckajte vlasac pa ga umiješajte u sir s vrhnjem. Po želji namazu dodajte i malo ljute paprike. Namaz poslužite s toplim palačinkama. Popečke ili palačinke od krumpira kompaktinije su ako je krumpir sitno nariban. U njih možete dodati i naribane mrkve, tikvice, celer i pastrnjak. Korijenastom povrću dobro će pristajati i snažniji začini poput curryja ili kumina.
Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.