x

Obilježen Dan policije MUP-a ZDK!

Centralna svečanost obilježavanja Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona održana je danas na platou ispred Gradske arene Zenica.

Uz svečanu postrojbu i pokaznu vježbu zenički policajci su obilježili svoj dan, te se prisjetili uspjeha koje su postigli u proteklim godinama.

 

Policijski komesar Semir Šut je kazao kako građani mogu računati na spremne, uvježbane i motivisane policajce koji će štiti živote, imovinu građana i provoditi svoje nadležnosti u skladu sa zakonom.

 

“Rezultati policije su u proteklom periodu veoma dobri. Pokazali smo da ZDK može biti primjer uspješnog rada policije, redovnog i kvalitetnog opremanja i dobre saradnje između Vlade i Skupštine kantona s jedne i Uprave policije s druge strane”, istakao je Šut.

 

Nikola Arsenić, ministar unutrašnjih poslova ZDK, je rekao da u proteklom periodu nije bilo težih krivičnih djela koja bi mogla dovesti do usložnjavanja sigurnosne situacije, te narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.

 

“U proteklim godinama značajno se smanjuje broj krivičnih djela, slučajeva maloljetničke delinkvencije i teških krađa. Možemo se pohvaliti da su naši službenici sva teška krivična djela do sada uspješno rasvijetlili”, poručio je Arsenić.

 

Kao i prethodnih godina i ove godine su izvršeni obilasci porodica poginulih i nastradalih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, kojom prilikom su istim uručeni prigodni paketi.

 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.