x

Obuka plivanja i plivačkih tehnika na zeničkim bazenima!

U sklopu aktivnosti Sportske škole iz Zenica i ovoga ljeta se provodi program obuke plivanja i plivačkih tehnika na zeničkim otvorenim bazenima. Program je planiran za mjesec juli, a u zavisnosti od interesa i vremenskih prilika aktivnosti će biti nastavljene i u osmom mjesecu. 

U četvrtak, 02.07.2015., održan je prvi trening na kome su polaznici testirani i po stepenu znanja raspoređeni u više grupa. Program će provoditi 13 profesora tjelesnog odgoja i sporta, osnivača i članova Sportskog društva Winner. Za mjesec juli prijavljeno je 110 polaznika, što je po planu i bio maksimalan broj. 

 

Treninzi su tri puta sedmično, ponedjeljak, utorak i četvrtak,  u dva posljepodnevna termina. U slučaju hladnijeg vremena, kada ne bude moguće raditi u vodi, polaznici će imati treninge na sportskim terenima pored bazena po planu univerzalne škole sporta. 

 

Pored ovog programa SD Winner će u ljetnim danima organizovati i besplatnu školu košarke na terenu KŠC-a, školu odbojke na Kamberovića polju i sportski kamp na Boračkom jezeru. Sve aktivnosti možete pratiti na njihovoj facebook stranici 

 

Ovom prilikom Sportsko društvo se zahvaljuje direktoru i zaposlenicima JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata na pomoći i razumijevanju. Naravno, najveću zahvalnost za uspjeh ove i drugih provedenih i planiranih aktivnosti duguju roditeljima mladih sportašica i sportaša.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.