x

Očekujemo veliku podršku navijača i prolaz dalje!

Fudbaleri Sarajeva zvanično će novu sezonu otvoriti sutrašnjim susretom protiv norveškog Haugesunda u okviru drugog kola kvalifikacija za Evropsku ligu.

Šef stručnog štaba tima s Koševa, Dženan Uščuplić,smatra da je ekipa imala optimalne uvjete tokom priprema.

“Zadovoljan sam što smo odigrali mečeve s jakim ekipama tokom priprema i jedva čekamo sutrašnji duel. Svi igrači su maksimalno motivisani i željni su dobrog rezultata. Spremni smo da nastavimo s napadačkim nastupima kao i prošle sezone”, rekao je Uščuplić.

 

Istakao je da će zbog povreda ovaj duel propustiti krilni igrači Todorović i Vusljanin, dok će Samir Radovac biti u kombinaciji, iako je imao lakšu povredu.

“Prije dvije godine izbacili smo sa znatno slabijom ekipom švedski Orebro, te i sada očekujem prolaz. Nisam se još odlučio za početnu postavu, a imam dileme u veznom redu. Očekujem veliku podršku navijača”, zaključio je šef struke Bordo tima.

 

Na današnjoj konferenciji medijima se obratio i sportski direktor Abdulah Ibraković, koji je istakao da s nestrpljenjem očekuje ovaj duel.

“Želimo adekvatno predstaviti klub i državu, iako nismo imali sreće u žrijebu jer je Haugesund ozbiljan protivnik. Ipak, sakupili smo dosta informacija o njima, očekujemo prolaz u treće pretkolo, a atmosfera u ekipi je sjajna”, kazao je Ibraković.

 

Kapiten Sarajeva Amer Dupovac također željno iščekuje sutrašnji duel.

“Spremali smo se mjesec dana i svi jedva čekamo utakmicu. Dat ćemo maksimum i pozivam naše vjerne navijače da nas podrže jer su oni uvijek bili naš 12. igrač. Volio bih da slavimo bez primljenog pogotka”, kazao je stoper tima s Koševa.

 

Naglasio je da ekipi dosta znači povratak Džemala Berberovića, koji savjetima pomaže naročito mlađim igračima.

Susret Sarajevo – Haugesund počinje u 21 sat, a direktan prenos ovog duela vršit će FACE TV.

 

Izvor: sport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.