x

Održan humanitarni turnir za profesora Elvira Dugalića!

Sarajevo - Udruženje Snaga je ovog vikenda organizovalo humanitarni malonogometni turnir “Elvir Dugalić” koji se održao u dvorani Dobrinja - Mercator.  Na turniru je učestvovalo preko 20 ekipa, a program je upriličen kulturno-umjetničkim sadržajem. 


Značaj projekta su prepoznali mnogi, a najveću podršku pružilaje Općina Novi Grad, koja je i ovaj put dokazala da je uvijek naraspolaganju stanovnicima lokalne zajednice. 

 

Prof.dr. sci Elvir Dugalić je heroj odbrane grada Sarajeva, zlatni ljiljan ranjavan 3 puta tokom agresije na BIH. Trenutno je pacijent na dijalizi, za transplataciju bubrega mu je potrebno 80.000 KM, a cilj ovog projekta je pomoći u prikupljanju potrebnih novčanih sredstava. 

 

Udruženje “Snaga” je nevladina organizacija osnovana 2013. Godine, a svoje aktivnosti realizuje kroz sektore rad s mladima, borba protiv siromaštva, te jačanje ekonomskog razvoja.

 

U relativno kratkom periodu Udruženje je postiglo veliki uspjeh, implementirajući značajan broj projekata među kojima su edukacije, treninzi i seminari iz oblasti poslovnog komuniciranja, projekt menadžmenta te drugih oblasti, a urađeno je i više projekata humanitarnog karaktera.

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.