x

Ognjanovići su sve ostavili u nevjerici!

Beograd -- Roditelji Tijane Ognjanović kažu za B92 da novac prikupljen za liječenje njihove kćerke nisu koristili za sebe, kao i da će ga dati samo za drugu djecu i bolnice. Jelena i Nebojša Ognjanović ističu da nikada nisu imali namjeru da preostali novac zadrže, ali kažu i da ga ni po koju cijenu neće dati u neki fond.

Roditelji Tijane Ognjanović su gotovo četiri sata odgovarali na pitanja Tužilaštva u vezi sa dijelom novca koji je prikupljen za liječenje njihove kćerke Tijane.

 

Bolest Tijane Oganjanović ujedinila je humane ljude u Srbiji i van nje, kada država i njen Fond nisu pomogli. Za liječenje je prikupljeno dva miliona i 580 hiljada eura, u Hjustonu je potrošeno milion i 100 hiljada eura, ali je djevojčica nažalost preminula.

 

Nakon njene smrti priča se okrenula ka novcu sa najvažnijim pitanjem - zašto odmah nije dat drugoj bolesnoj djeci koja čekaju. 

 

Ognjanovići su za B92 odlučili da odgovore na to i druga pitanja. 

 

``Taj novac je dat za liječenje druge djece. Mi smo već donirali više od milion eura dječijoj bolnici. Sve je tamo javno i transparentno i može svako na sajtu da pogleda``, kaže Jelena Ognjanović. 

 

Na pitanje šta je sa ostalim novcem koji se nalazio na računu, Jelena odgovara. 

 

``Sav novac, a mi smo to rekli i odmah poslije ostavinske rasprave, sav novac ćemo dati u humanitarne svrhe i sav novac zaslužuju da dobiju djeca kojima je to potrebno, njihovim roditeljima i bolnicama u kojima se liječe.`` 

 

Tužilaštvo je krajem decembra prošle godine pokrenulo istragu protiv Nebojše i Jelene Ognjanović i to zbog sumnje za prevaru i ``pranje`` 100.000 dolara i 7.400 eura. U vezi sa tim više od četiri sata su odgovarali na pitanja tužilaštva.

 

``To je novac koji je sakupljen putem Pejpal naloga. Nema nikakvog pranja novca. Novac je čist. Definitivno, opet kažem, nakon ove izjave tužiocu taj novac će otići za bolesnu djecu, onima kojima je najpotrebniji kao i bolnicama kojima je najpotrebniji``, navodi Nebojša Ognjanović. 

 

Upitan kako će odlučiti kome je najpotrebniji, ako se to ne radi ni preko jednog fonda, Nebojša kaže: 

 

``Mi smo odlučili da uputimo još jedan poziv roditeljima kojima je potrebno da svoju djecu liječe, a nemaju novca, da nam se obrate i mi ćemo taj novac na taj način utrošiti. Sigurno neće ostati na našim računima.``

 

Roditelji male Tijane ponavljaju da ni po koju cijenu novac neće dati fondovima koji nisu stali iza njihovog djeteta. 

 

``Taj novac nećemo dati niti u jedan fond kako bi država mogla da raspolaže tim novcem. Po cijenu da idemo u zatvor. Taj novac zaslužuju da dobiju samo djeca``, kaže Jelena Ognjanović. 

 

Za malu Tijanu sakupljeno je dva miliona i 580 hiljada eura, a za liječenje je potrošeno milion i 100 hiljada eura. Oprema kupljena za Institut za maju i dijete koštala je nešto više od milion eura. 

 

Na računima je ostalo još oko 400.000 eura.

(b92.net)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.