x

Otac pokušao ubiti osmogodišnjaka: Ono što mu je poručio šokiralo je svijet!

Anthony Sukto imao je samo osam godina kada je njegov otac počinio umalo dvostruko ubistvo. Dječak koji je preživio napad oca u Settleu danas ima 18 godina i živi u Texasu sa svojom tetkom.

``Molim vas pomozite. Tata me ubio nožem i umro sam``, rekao je tada osmogodišnji dječak koji je uspio nazvati pomoć.

 

``Probudio sam se i vidio kako tata ubija mamu, a onda mi je rekao da se sklonim na drugi krevet jer sam ja sljedeći. Nakon toga je i mene ubio. No još sam živ. Nekako sam preživio``, rekao je Anthony na telefon.

 

Njegov je otac najprije brutalno napao njegovu majku i ubio je, a potom nasrnuo na dječaka kojem je zadao šest ubodnih rana u području lica i stomaka. Uvjeren da je dječak preminuo napustio je kuću, a Anthony nazvao poziv u pomoć.

 

Kada je objasnio kako mu majka leži mrtva kraj njega, a on ozbiljno krvari na području stomaka, otac je ponovo ušao u kuću. Maleni Anthony je spustio slušalicu. Na sreću policija je već bila pred vratima i uhapsila oca.

 

``Nisam znao hoće li preživjeti. U njegovim sam očima vidio smrt``, rekao je jedan od policajaca koji je prvi stigao na mjesto zločina i malenom dječaku spasio život.

 

Anthony je nekim čudom preživio. U razgovoru s popularnom Oprah kazao je kako su mu anđeli kazali da se pravi mrtvim, a potom ga podigli s kreveta i kazali mu da uzme telefon i zatraži pomoć.

 

Dječak koji je preživio napad oca u Settleu danas ima 18 godina i živi u Texasu sa svojom tetkom.

 

Njegov otac, Tony Sukto, osuđen je za ubistvo prvog stepena i dobio kaznu zatvora u trajanju od 25 godina. Iako s ocem nikada nije stupio u kontakt Anthony se nada kako će jednog dana, kada otac izađe iz zatvora njih dvojica moći popričati.

 

``Uvjeren sam da ne zna da sam mu sve oprostio i da ga volim. To je ono što mu želim reći kada izađe iz zatvora``, rekao je sada 18-godišnji Anthony.

(Novi.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.