x

Otkriveno: Da li od brijanja dlačice postaju tamnije i jače?!

Koliko ste puta čuli da nikako ne bi trebalo da brijete noge, a posebno ne druge djelove tijela, jer ćete biti “dlakaviji” nego ikad. Međutim, da li je to istina?

U nedostatku vremena za odlazak na depilaciju, mnoge žene posegnu za žiletom kako bi se riješile neželjenih malja s nogu i drugih ključnih djelova tijela. Međutim, uvijek je tu dilema da li ovaj način uklanjanja dlaka izaziva njihov brži rast, tamniju boju i veću gustinu.

 

Odgovor na ovo pitanje je ujedno i razbijanje mita u koji mnogi i dan danas vjeruju. Ne, brijanje dlačica s bilo kog dijela tijela će samo učiniti da vrh dlačice bude oštar, što daje osjećaj grubosti i jačine dok dlačica izrasta. Upravo iz tog razloga može da vam se čini debljom i tamnijom, ali to zapravo nije.

 

``Kasnije, kad dlačica izraste, taj se utisak gubi, a razlog zašto dlačice nakon brijanja brzo izrastaju je zato što je njihov korjen ostao neoštećen i netaknut``, pojašnjava Lorens E. Gibson sa Mejo klinike.

 

Takođe, kada malju iščupate iz korjena, njoj je potrebno i do četiri mjeseca da ponovo “iznikne” na površinu. Pa tako, kad se redovno depilirate, čak i mjesec dana posle, vama izraste daleko manje malja nego ako ih samo brijete.

 

Jedini način da spriječite brzo izrastanje svih oštrih dlačica odjednom jeste njihovo uklanjanje voskom ili depilatorom.

 

Izvor: Kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.