x

Otok Capri: Popularno talijansko odredište!

Teško je izdvojiti bilo koje mjesto u toj državi koje vas neće oduševiti kako zbog svoje bogate povijesti tako i zbog čudesnih prirodnih lokacija koje ostavljaju bez daha. Otok Capri je još jedno turističko odredište koje godišnje posjeti velik broj turista. Capri je otok u Italiji na kojem se nalazi i grad istog imena.

Smješten je na južnoj strani Napuljskog zaljeva, a još je od rimskih vremena bio poznat po svojim nevjerojatnim ljepotama. Još od 19. stoljeća Capri je privlačio mnoge umjetnike, književnike i ostale slavne ličnosti.

Otok Capri je danas poznat kao destinacija za bogate, a do kojeg se može doći trajektom koji kreće iz Napulja. Dobro je što vožnja ne traje dugo, pa tako svaki putnik može uživati u sat i pol dok ne stigne do odredišta iz snova.

Cijeli otok obiluje bujnim zelenilom, raznobojnim cvijećem i brojnim stazicama. Upravo su te staze jedno od posjećenijih mjesta, a zahvaljujući kojima se može istražiti svaki kutak ovog čudesnog otoka.

Zabava na Capriju je zagarantirana za svakoga. Pored staza na koje se znaju uputiti oni koji vole šetati te tako upoznavati novu lokaciju, tu su i teže rute predviđene za sve one koji vole planinariti.

Na otoku se nalaze dva poznata mjesta Anacapri i Capri. Bez obzira za koje se mjesto odlučili, spomenuta mjestašca možete iskoristiti kako bi uživali u pijuckanju čudesne domaće čokolade.

Ne treba zaboraviti na žičaru koja vodi sve do vidikovca s koje se pruža nevjerojatan pogled. Jedna od glavnih atrakcija na otoku je prekrasna Vila San Michell koja svakog gosta oduševi zbog svojih vrtova i pogleda.

Uske i zavojite male ulice, pastelne kuće, šljunčane plaže, kristalno čisto more i još puno toga. Za boravak na otoku treba izdvojiti barem tjedan dana, a kada ste već tamo nemojte propustiti obilazak vrtova Cezara Augusta gdje možete uživati promatrajući stijene Faraglioni.

Svi koji su već bili preporučaju obilazak poznate poznate Plave špilje ili Grotta Azzura. To je površinska špilja koja se nalazi uz stjenovitu obalu. Odlučite se za jednu od atrakcija ovog bisera Italije.

Izvor: putokosvijeta.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.