x

Otvoreno pismo NS BiH i Safetu Sušiću!

Dugo smo ovo čekali i time vam iskreno i veliko hvala, hvala vama (Safete) i vašim saradnicima, ljudima u Nogometnom savezu BiH i ljudima koji su radili na promociji naše reprezentacije i države, te poštovanja našeg državnog tima, jer smo ranije stotinu puta i u raznim sportovima bili oštećeni.

Napokon smo poštovani i cijenjeni, imamo sjajne pojedince i odličan kolektiv, još jedan kolektiv koji ulijeva nadu i budi ljubav prema državnom timu, prema Bosni. Također, Hvala Miroslavu Blaževiću Ćiri na motivaciji igrača, hvala na onom što je činio da se za reprezentaciju navija u cijeloj domovini i dijaspori.

Safete, hvala vam što su Bičakčić, Hajrović i dr. u reprezentaciji, hvala vam što će doći Kolašinac i drugi mlađi talenti iz Bosne i dijaspore.
 
Žao nam je što nismo dovoljno informisani o odnosnu NS BiH i bivših reprezentativaca: Kodre, Konjića, Bolića, Barbareza, Salihamidžića...jer nam i oni mogu pomoći u afirmaciji Bosne i fudbala u Bosni, pa ih ne zaboravimo i ne zanemarujmo. Također, osjećamo žal zbog velikih igrača koji su zbog nekadašnjeg ambijenta u NS-u sada dio drugih reprezentacija i nikada nećemo prežaliti velikog Zlatana Ibrahimovića Ibre, jer Zlatana pratimo u stopu, objavljujemo njegove golove, komentarišemo njegovu direktnost, otvorenost, mangupluk...
 
Nego, Safete budući da smo na sjeverozapadu Bosne, da smo iz Bosanske Krajine koja je historijski bila zanemarivana i prepuštena sama sebi, naši preci i mi smo zbog fizičke blizine prije odlazili u Zagreb, Ljubljanu, Beč, Minhen...tamo smo se školovali, tražili egzistenciju, a ne rijetko i teška srca prihavtali pozive drugih država i oblačili tuđe dresove, jer nas iz Bosne i Sarajeva nisu zvali niti ``trebali``. Činjenica, imali smo brojne talente koji i danas predstavljaju uspješne pojedince, čine zlatne kolektive i žale zbog toga što nisu to isto osvojili u dresu i pod grbom-zastavom svoje domovine i države Bosne i Hercegovine.
 
S tim u vezi, želimo da vas podsjetimo da smo u nogometu imali Safeta Nadarevića, ali zbog njegovih povreda, odnosno vaše selekcije kadrova, nažalost već godinama nemamo. Nemamo pojedinca iz B.Krajine zbog kojih bi nam državna pobjeda bila draža, pa vam se javno obraćamo u vezi Anela Hadžićau kao i za Enisa Nadarevića, Denisa Delalića i drugih kada bude vrijeme za njih.
 
Za Anela ste rekli da ga pratite i da ima šanse, da ćete ga pozvati, pa se nadamo i vjerujemo da je vrijeme da pozovete Hadžića protiv Argentine kako bi debitovao za BiH!!! To nam je velika želja već pola godine i više, i svaka utakmica koja prođe bez Anela predstavlja razočarenje. Želimo da svi oni koji zaslužuju, koje smo pobrojali i one koje nismo, dobiju vaš poziv, a ne da nam se pojave sumnje u odabir igrača i zamjerke zbog menadžerskih lobija.
 
Anel je u prvoj postavi svog kluba, redovno i dobro igra, asistira, postiže golove i pored male povrede i pauze vratio se i u posljednjoj utakmici postigao odličan gol... Zbog toga ne prihvatamo ne argumentovane izgovore i objašnjenja za odlaganje poziva Anelu, jednostavno želimo da ga pozovete protiv Argentine i da Anel napokon debituje za BiH!
 
Hvala na razumjevanju, javnom odgovoru i pozivu Anela Hadžića za susret protiv Argentine. 
 
P.S Mi se obraćamo u ime Krajišnka ali i drugih bh navijača u Bosni i Dijaspori, jer nismo htijeli da vam se obratimo u ime pojedinačnih navijačkih skupina kako nebi bilo pogrešnih tumačenja i zloupotrebe ljudskih tragedija.
 
ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.