x

Ova je S-klasa uništena u ime luksuza i košta preko milijun funti!

Kada govorimo o luksuzu, mnogi će se složiti da ne treba gledati dalje od Bentleyja, Rolls-Roycea ili pak Maybacha, koji svi od reda pružaju sve što je potrebno i što nije potrebno kako bi se zadovoljila bilo koja fina guzica na svijetu. Ah da, naravno da nije tako sve dok postoje oni koji se žele izdvojiti iz već izdvojene skupine.

Tada na scenu stupaju raznorazne „aftermarket“ kompanije koje na temeljima provjerenih automobila pokušavaju izgraditi svoje viđenje luksuza. To se viđenje zapravo jako rijetko poklapa s mojim i to me glatko dovodi do sljedećeg automobila. U osnovi radi se o trenutno jedinom Mercedes-Maybachovom modelu, koji su ugledali iz tvrtke Scaldarsi Motors, vođene sloganom „filozofija savršenstva“, te ga modificirali na način da se po tko zna koji puta pitam – rade li to firme samo zbog promocije prateći onu izreku da je i loša reklama dobra reklama? Jer, teško je uopće pomisliti da ova nakupina kiča i ružnoće u bilo kojem dijelu planete prolazi kao nešto poželjno.

 

Gdje uopće početi kada nova kompanija iz Kanade (od svih mjesta) tvrdi da su njihovi zaposlenici radili naporno kako bi to platno (misleći na Maybach S600) transformirali u okosnicu ljepote i kako je rezultat dobar pokazatelj strasti koju u tvrtki imaju za perfekcijom? Zbilja velike riječi. Na automobilu, koji usput rečeno nosi naziv Emperor 1 (brojevi do 5 rezervirani su za Bentaygu, Chiron, S-klasu kupe i G-klasu), navodno su radili vrhunski umjetnici, dizajneri i strastveni vizionari kako bi svijet obogatili ovom „suštinom veličanstvenosti“. Da su bar više vremena proveli promišljajući o smjeru u kojem je ova S-klasa odvedena, a manje na osmišljavanje raznoraznih floskula.

 

Izvor: automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.