x

Ovi baloni će spasiti planetu!

Kompanija iz Južne Koreje predstavila je projekat eko-centra koji ima za cilj očuvanje ugroženih vrsta životinja. Zbog nesvakidašnjeg dizajna centar izgleda kao da je riječ o naučno-fantastičnom filmu.

Južnokorejska kompanija “Samoo” predstavila je projekat koji će pomoći očuvanju ugroženih vrsta životinja i biljaka. Riječ je o kompleksu građevina u okrugu Yongyang, koji će služiti kao svojevrsni ekološki rezervat. 

Ipak, ono što u ovom projektu prvo upada u oči jesu ogromni baloni. Ti zatvoreni eko-sistemi biće korišćeni za ugrožene vrste ptica. Stručnjaci će nadzirati njihov razvoj, ptice će se u džinovskim balonima razmnožavati i biće pripremane za izlazak u divljninu.

Visina tih staklenih kupola omogućiće nesmetan let pticama. Pored tih balona, u sklopu eko-centra nalaziće se i drugi kompleksi zgrada. U njima će stručnjaci biti fokusirani na proučavanju i uzgajanju drugih ugroženih vrsta, među kojima su ribe, žabe, kornjače, jeleni i lisice.

Projektom je planirano da se na toj lokaciji nalazi i centar u kojem će ekolozi proučavati rijetke biljke. Iako je ovaj ambiciozni projekat tek predstavljen, stručna javnost u Južnoj Koreji se nada da će on biti i realizovan.

U prilog tome, oni navode da je kompanija “Samoo” u saradnji sa jednom drugom kompanijom započela projekat izgradnje Nacionalnog ekološkog centra koji bi trebao da bude otvoren krajem 2016. godine.

Izvor: 24sata.info/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.