x

Ovih 7 namirnica nikako ne biste trebali držati u frižideru!

Neke namirnice nikako ne biste trebali držati u hladnjaku, ma kako vam se to praktično činilo.

1. Med

 

Optimalni uvjeti za čuvanje meda su suho mjesto temperature između 17 i 19 stupnjeva. Dobro zatvoren, med se neće pokvariti niti na temperaturi koja je viša ili niža od preporučene. Međutim, ukoliko med držite u hladnjaku, ubrzat ćete proces kristalizacije meda.

 

2. Kava

 

Obzirom da kava ne podnosi vlagu, nemojte je držati u hladnjaku. Najboljega je okusa ako je držite na sobnoj temperaturi, na suhom i tamnom mjestu.

 

3. Kruh

 

Suprotno mišljenju da kruh u hladnjaku zadržava svježinu, događa se upravo suprotno. Kruh na niskim temperaturama hladnjaka gubi okus i postaje ustajao.

 

4. Tropsko voće

 

Tropsko voće poput banana, avokada, ananasa, kivija, papaje, manga i drugih, nikako ne biste trebali držati u hladnjaku. Niske temperature nisu prirodne tropskom voću, koje raste i dozrijeva na visokim temperaturama, pa ćete im, skladišteći ih u hladnjaku, zaustaviti proces dozrijevanja.

 

5. Dinja i lubenica

 

Iako nas većina to radi, držanje lubenica i dinja u hladnjaku nije dobro, jer utječe na njihov okus i uništava vrijedne antioksidanse kojima ovo voće obiluje.

 

6. Luk i češnjak

 

Luk i češnjak u hladnjaku, zbog niske temperature i visoke vlage postaju mekani i gumeni te počnu klijati i mogu se upljesnjiviti. Radije neiskorištenu polovicu luka stavite na suho i tamno mjesto, umjesto u hladnjak.

 

7. Paprika i rajčica

 

Sobna temperatura idealna je i za paprike i rajčice, jer i one, baš kao i tropsko voće, na taj način nastavlja dozrijevati, a hladnjak sprečava taj proces, piše Zadovoljna.

 

Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.