x

Ovo je NAJBOLJI pekarski krompir koji ćete ikad probati!

Ako želite da probate najukusniji pekarski krompir, onda ga morate napraviti po ovom receptu.

I u receptu se nalazi jedan tajni sastojak na koji vjerovatno nikad niste ni pomislili kad ste pripremali krompire.

 

Sastojci:

 

- 1 kg krompira

 

- dva limuna

 

- 1,5 litara vode

 

- 2 kašičice origana ili majčine dušice

 

- 2 čena bijelog luka

 

- 75 ml maslinovog ulja

 

- 3 kašike griza 

 

- so, biber, crvena paprika u prahu

 

Priprema:

 

Krompire ogulite i isjecite na četiri dijela (zavisno od veličine, ako su manji može i na pola). Zasijecite svaki odrezani komad krompira kako bi se bolje ispekao i bolje izgledao.

 

Stavite krompir u posudu za pečenje, iscedite dva limuna, ubacite i limunove kore koje ste dobro oprali, dodajte 1,5 litara vode i stavite da se kuva. Kad proključa, kuvajte još 10 minuta.

 

Ugrijte rernu na 200 stepeni i u nju stavite praznu posudu za pečenje. Za 10 minuta krompir procijedite i u posebnoj posudi ga ostavite da se malo ohladi (5 minuta).

 

U posudu s krompirima dodajte maslinovo ulje, origano (ili majčinu dušicu), nasjeckani bijeli luk, crvenu papriku, so, biber i griz. Sve dobro promiješajte i stavite na vruću posudu za pečenje.

 

Pecite pola sata do 40 minuta, a svakih 10 minuta okrećite krompir kako bi s obije strane dobili hrskavu koricu. I to je to! Ovako pripremljen krompir možete poslužiti uz vaše omiljeno meso ili ga jesti kao takvog.

 

Izvor: Kolektiv.me

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.