x

Ovo je priča o ljubavi, o kojoj je saznao cijeli region

Hasib Mahmić (23) iz Bosanske Krupe, vođa navijača “Ljuti Krajišnici”, koji je autom iz Ljubljane prešao hiljade kilometara da bi u Kaunasu u Litvaniji bodrio bh. nogometnu selekciju u odsudnoj utakmici za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazil, u povratku je u Poljskoj poginuo u svom automobilu Renault Megane sa prijateljima Vildanom Pehlićem (25) i Almirom Kasumovićem (27), obojica iz Vrnograča, općina Velika Kladuša.

Spavao u autu


Teške tjelesne ozljede zadobio je saputnik Adis Ćoralić (26) iz Cazina. Strašna saobraćajna nesreća desila se u poljskom gradiću Lomža, 150 kilometara od Varšave, kada se Mahmićev Renault sudario s kamionom.

Preživjeli Adis Ćoralić prespavao je tešku nesreću i praktično se probudio u bolnici, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć. Stradali su mu ruka i rebro, a izrazio je želju da neophodne operacije obavi u BiH.

Rahmetli Mahmić je, zahvaljujući nogometnoj reprezentaciji BiH, doživio veliku ljubav s Denisom Siočić, članicom navijačke grupe “Armija zmajeva” iz Živinica. Nakon što su se upoznali na stadionu “Asim Ferhatović Hase” na prijateljskoj utakmici BiH - SAD, između njih je planula ljubav na utakmici protiv Slovačke u Zenici.

Hasib je zaprosio Denisu, a kruna ljubavi trebalo je biti, tako su željeli i planirali, vjenčanje na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Ali, sudbina je Hasiba Mahmića zauvijek odvojila od Denise.

Hasib Mahmić radio je u Ljubljani, a u Mahmića selo kod Bosanske Krupe dolazio je kod amidže Zijada. Imao je brata Jasmina te razvedene roditelje Mirsada i Hamidu. Majka ih je davno napustila, a rahmetli Hasib bio je u lošim odnosima s ocem.

- Bratu Mirsadu javio sam za smrt sina. Do njega je hoće li doći iz Slovenije, gdje radi. Majka mu je, navodno, negdje u Italiji. Hasib je odrastao uz nanu Đemilu i djeda Edhema - ispričao je Zijad Mahmić.

U Vrnograču je bol zavila porodice Pehlić i Kasumović. Almir Kasumović i Vildan Pehlić, veliki fanovi bh. selekcije, primijećeni su s transparentom njihovog rodnog mjesta i na historijskoj utakmici u Kaunasu.

U rano jutro 16. oktobra, oko pet sati, povratak kući završio se kobno, pod točkovima kamiona.


Poslao SMS


Vildan Pehlić, Almirov nerazdvojni drug, živio je sa majkom Salimom, bratom Bekirom, a otac Nijaz poginuo je u ratu.

Otac Ibrahim te Husnija, Amir i Jasmin Osmanović, braća rahmetli  Almira Kasumovića, teško su podnijeli gubitak najmlađeg sina i brata.


- Nemam riječi... Rahmetli Almir i Vildan tražili su prijevoz do Ljubljane, gdje ih je čekao Hasib Mahmić. Iako sam tek bio došao iz Slovenije, gdje radim, odlučio sam da ih, zbog njihove tolike ljubavi prema bh. reprezentaciji, odvezem - ispričao nam je Jasmin Kasumović.

Za bratovu smrt čuli su nakon što je teško povrijeđeni Adis Ćoralić poslao SMS bratu Denisu u Cazin, a on je preko profila na Facebooku javio Amiru Kasumoviću. Ostale informacije našli su na portalima, a potvrdu tragedije dobili su od Ambasade BiH u Poljskoj.

Tokom 25-satnog putovanja do Kaunasa Almir Kasumović javljao se braći iz Beča, Praga i Varšave. Posljednji telefonski poziv iz Kaunasa rahmetli Almir uputio je bratu Amiru nekoliko sekundi nakon što je Ibišević postigao gol. Čula se eksplozija oduševljenja na stadionu i bratov glas u pozadini.

Denisa: Voljet ću te zauvijek

- Ljubav moja nije više među nama, ni sanjala nisam da ćemo se rastati na ovakav način, planirali smo život, porodicu... Imali smo zajedničke snove... Htjela sam mu roditi bebu, sad više toga nema... Bibo moj, jedno moraš znati, zauvijek ćeš biti u mom srcu, tu više mjesta ni za koga nema... S tobom su otišli i svi moji snovi... Živjet ću od uspomena na tebe i na našu ljubav... Do svoje smrti ću ostati samo tvoja, kako sam ti i obećala... Voljet ću te zauvijek, neka ti je vječni rahmet, Bibo moj – napisala je Denisa na svom profilu na Facebooku.

Posljednja poruka

- Nadam se da neće biti mnogo alkohola... jedino što želimo navijačima je da se sretno, u miru i rahatluku, vratimo svojim familijima, da proslavimo Bajram s najljepšim poklonom, da im donesemo samo poklon, pobjedu - poručio je iz Litvanije putem videolinka Hasib Mahmić prije samog početka utakmice.

Izvor:Dnevni avaz/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.