x

Ovo su tajne savršenog brijanja!

Naučnici otkrivaju kako zaista treba da izgleda savršeno brijanje.

Naučnici su otkrili kako se dlačice ponašaju tokom brijanja i zašto je prethodno pranje ključno. Dr Kristina Vanustujze proučila je navike muškaraca tokom brijanja i otkrila neke vrlo zanimljive stvari.

 

Ona je svakog jutra pratila 80 muškaraca kako se briju pred kamerama i lupom, i otkrila kako postoje neki korisni savjeti koje može pružiti svima koji koriste standardni brijač.

 

Umijte se prije nego što počnete sa brijanjem 

 

Prije brijanja trebalo bi da se umijete neutralnim sapunom i toplom vodom, jer to će omekšati bradu, i pri tom će brijanje učiniti lakšim.

 

Nanesite pjenu za brijanje 

 

Zatim nanesite dovoljno pjene ili gela za brijanje. To će prekriti sitne pore na koži zaštitnim slojem i učiniće da brijač lakše klizi.

 

Odaberite dobar brijač 

 

Brijači sa više žileta efikasnije sjeku dlačice. Takve brijače ne treba da kuckate o lavabo, kako biste izbacili dlake, jer tako može poremetiti raspored žileta, što će smanjiti efikasnost brijača, kao i njegov vijek trajanja.

 

Smjer brijanja 

 

Bradu treba brijati laganim pokretima, ne treba pritiskati i prvo treba ići u pravcu rasta dlaka, pa tek onda u suprotnom pravcu.

 

Izvor: Kolektiv.me

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.