x

Ovog ima samo u Rusiji!

Iskreno se nadam da je naslov ispravan, jer u protivnom doista živimo u jednom jako čudnom i poprilično užasnom svijetu…

U našim maštarijama razlozi tom bježanju nisu ni najmanje važni, pa je sasvim svejedno jesmo li opljačkali neku banku (naravno, stranu, jer ove naše nemaju ni za kiflu), oteli neku važnu osobu ili pak jednostavno pretjerivali s pritiskanjem papučice gasa i time uzrokovali potjeru.

 

Ono što je bitno u sklopu takvih maštarija svodi se na cestu, nekolicinu službenih vozila za čijim se upravljačima nalaze dečki u plavim uniformama, te neki od automobila snova za čijim upravljačem smo mi.

 

Dakle, najbitniji dio takve neke maštarije svodi se na automobil koji žbirje naše svagdašnje na zamišljenim prometnicama pokušava uhvatiti i strpati iza rešetaka.

 

Za sebe mogu reći da su automobili unutar tih zamišljenih potjera sezali od nekih prastarih „Amera“ poput Mustanga ili Trans Ama, preko isto tako prastarih „Digića“ poput Ferrarija 308 GTS i Testarosse ili pak legendarnog poster-materijala uobličenog u Lamborghini Countach, pa sve do nekih poprilično „pomaknutih“ Nijemaca, Japanaca i ostalih pripadnika svijeta automobila čija je knjižica vozila žute boje (ili bi barem trebala biti).

 

Za volanom tih pokretnih monstruoza tijekom te zamišljene potjere bi kilometri tekli brzinom otkucaja srca jumfera u javnoj kući, adrenalina bi bilo više nego je moguće osjetiti tijekom slobodnog pada iz aviona, a za skidanje osmjeha s lica bila bi potrebna četa kirurga. Dakle idila.

 

Samim time ne čudi kako nikada ni u kojem dijelu te maštarije nije bila prisutna Lada…

 

E sad…kako je u Rusiji već odavno sve naopačke, tako očito i maštarije prerastaju u stvarne scene, dok automobili pukim reciprocitetom iz nekih prelijepih i ultra-brzih prelaze u sasvim prosječne prometalice. Ceste također nestaju iz te jednadžbe, te ih zamjenjuju neke malo drugačije rute, odnosno u ovom slučaju terminali na aerodromu.

 

Uglavnom, kako ne bih kvario ovih nekoliko minuta videa iščupanih iz sigurnosnih kamera jednog naizgled sasvim običnog aerodroma, recimo samo da video izgleda poput nečega što bi neki manični zaljubljenik u serijal „Grand Theft Auto“ odigrao na svom televizoru ili monitoru.

 

Iskreno ne znam kakav pomak u glavi (ili koliko pijan) čovjek mora biti da mu padne napamet izvoditi ovakve svinjarije (da ne kažem nešto gore). Nije mi jasno ni kako ni u jednom momentu policijska svita zajedno sa zaštitarima nije bila u stanju ući u automobil ili ga zaustaviti na neki način.

 

No apsolutno je nejasno zašto se najveća količina ovakvih eskapada događa u Rusiji.

 

Mislim, Rusima pojam alkohola nije stran i činjenica je da za ogroman broj njih litra Vodke predstavlja tek aperitivčić pred genocid sivih stanica i pravo pijanstvo. Samim time nije teško shvatiti da se ovakve eskapade kad-tad moraju dogoditi i da zapravo i ne bi trebale toliko čuditi.

 

No ne mogu si pomoći, jer sam s jedne strane zgrožen, dok s druge i dalje krepavam od smijeha, pa mi se zbog toga čini da je ovakva „vijest“ jednostavno vrijedna objave.

 

Neki će se poput mene zgražati, dok će se neki drugi cerekati i pokazivati ovaj video-uradak prijateljima uz zajedljive komentare. Ali ako se samo malčice na stranu stavi sarkazam i onaj „wow-efekt“ koji uz ovakve uratke obavezno dolazi, vrijedi se zapitati u kakvom svijetu zapravo živimo i koliko će vremena proći dok se ovakva (vjerujem) apsolutno neugodna situacija ne počne odigravati u našoj neposrednoj blizini.

 

Vjerujem da se tada ne bi ni najmanje smijali, ali nećemo sad o tome.

Radije se prepustimo onom zločestom stričeku u svima nama i uživajmo u ovih nekoliko minuta kaotičnog vozikanja na mjestima na kojima vožnja bilo čime nije baš navedena u sklopu uporabne dozvole.

 

…a za sve one koji nisu u stanju stupiti u kontakt sa zločestim stričekom unutar vlastitih glava i sarkastično se smijuljiti, eto informacije zbog koje će mirno spavati: 40-godišnjak za volanom ove Lade na kraju je ipak uhapšen i tereti ga se za posjedovanje marihuane (zbog čega je najvjerojatnije bježao) i za velike materijalne troškove koje će aerodrom morati podnijeti, kako bi se popravila ostavština kaosa jedne Lade i njenog suludog vlasnika.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.