x

Ovu majku svi mrze zbog onoga što je uradila svom 6-mjesečnom sinu Benjaminu!

Bibiana Stranska (24) trenutno je možda najomraženija žena na planeti. Razlog tome je njena želja da svoju preslatku bebu od samo 6 mjeseci da na usvajanje, kako ne bi morala da brine o njoj. Stranska, koja se porodila u Britaniji, rekla je socijalnim radnicima da nije sposobna da se brine o djetetu i da želi da ga preda hraniteljskoj porodici.

Maleni Benjamin je predat njegovateljima u Bratislavi, a njegova majka je, pozirajući za selfi, na društvenim mrežama obećala da će pronaći dobar posao i da će živjeti život “punim plućima”.

 

Kada je ostala u drugom stanju, nije željela da kaže roditeljima, već je odlučila da je najbolje da se porodi u Britaniji i da dijete da na usvajanje, što je izazvalo stravično burne reakcije javnosti.

 

Benjamin je rođen u Liverpoolu, nakon što se njegova majka nastanila u Engleskoj. Ali s obzirom na to da su njegovi roditelji tek nedavno došli u Ujedinjeno kraljevstvo, bebu to ne kvalifikuje za britansko državljanstvo. Majka ovog mališana odlučila je da ostane u Velikoj Britaniji, dok je on vraćen nazad u Bratislavu.

 

Od 2006. godine bebe roditelja iz Evropskog ekonomskog područja mogu da dobiju samo britansko državljanstvo ako bar jedan od roditelja živi u Velikoj Britaniji pet godina prije rođenja djeteta.

(Telegraf.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.