x

POKUŠALI SU SAKRITI? Otkriveno da Ceca i Aca Lukas...

Novinarka i spisateljica Simonida Milojković je prije nekoliko mjeseci u izdanju ``Lagune`` objavila knjigu ``Ljubav u doba kokaina`` koja je u kratkom vremenskom periodu uspjela da postigne komercijalni uspjeh, ali i da dobro uzdrma domaću javnost.

Nakon uspjeha knjige, Simonida će sa velikim brojem saradnika priču iz romana prezentovati i u vidu predstave i to uz podršku ministarstva prosvjete Republike Srbije, koje je ovo djelo procijenilo kao korisno u prevencije narkomanije kod mladih.

 

Premijera predstave ``Ljubav u doba kokaina`` biće održana 10. novembra u srpskoj prijestonici, nakon čega će glumačka ekipa krenuti na turneju po našoj zemlji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj, a igraće se po pozorištima, ustanovama kulture i školama.

 

Kako je istakla Simonida, najbitniji cilj cijelog pozorišnog komada jeste da se na brutalan i užasan, ali i potpuno realan način prikažu posljedice konzumiranja droge, te se tako probudi svijest kod mnogih. Najbitnije je da poruka dođe do mlađe populacije koja je posljednjih godina posebno okružena narkoticima, pa čak i na mjestima poput školskog dvorišta. 

 

Radnja predstave prati živote Nine, koju će odigrati Marijana Mićić, i Marka (Marko Marković), te njihov put kako su od normalnih ljudi došli do toga da postanu posrnuli narkomani. Autorka romana se pobrinula za tekst i koprodukciju, dok režiju potpisuje Rade Vukotić, a ono što je posebno zanimljivo jeste da će muziku za predstavu uraditi Aca Lukas.

 

Međutim, to nije sve jer će naslovnu numeru pjevač otpjevati u duetu sa folk zvijezdom Svetlanom Cecom Ražnatović, što će ujedno biti njihov treći zajednički duet.

 

- Imam mnogo ideja. Inspirisale su me neke scene iz knjige, ali i neki doživljaji iz mog života. Inspirisan sam i nisam prihvatio ponudu zbog komercijale, već zato što mislim da priča zaslužuje da stigne do što većeg broja ljudi.

 

Lukas je istakao da je pročitao knjigu i da je preživio stres zbog toga.

 

- Ja sam roditelj i doživljavao sam da se sav stresem ili pretrnem dok čitam knjigu jer sam zamišljao svoje dijete u takvim situacijama. Baš sam se potresao dok sam čitao knjigu. Riječ je o priči koja je esktremno odvratna, ali to je naša svakodnevnica - rekao nam je pjevač, koji je i sam imao probleme sa narkoticima i o tome otvoreno pričao u javnosti.

(Opera17.com)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.