x

POMOZIMO MU DA ŽIVI !

Sergej Milićević je devetomjesečni dječak iz Beograda koji boluje od tumora na mozgu i koji svojim plavim okicama moli za našu pomoć…
Sergej je rođen u maju, 2011. godine. Rođen je kao zdravo dijete, težak 3750 gr. , pravi momak.
Sve do decembra 2011. godine, roditelji nisu ni slutili da je njihovo dijete bolesno. Primjetili su da se dijete čudno ponaša i da čudno koluta očima... tu je sve počelo.


U januaru, 2012. godine, Sergeja su zbog pretraga hospitalizovali i uradili mu Magnetnu rezonancu endokranijuma, koja je u suplaseralnoj regiji, u nivou optičke hijazme i hipotalamusa pokazala postojanje velikog tumora.

Hiruška intervencija, urađena je 20.01.2012. godine. Urađena je pterionalna kraniotomija, prišlo se tumoru subfrontalno, prikazana su oba optička nerva na ulasku u optičke kanale endokranijalno i samo tragovi eventualno očuvanih optičkih vlakana po periferiji lijevo i desno, kao i struktura u prednjem dijelu masivnog hipotalamohijazmatskog tumora koja bi mogla odgovarati ostatku hijazme. Urađena je i biopsija tumora, da bi se razmotrilo na koji način će da započnu liječenje, koje ni u kom slučaju ne može da se sprovodi zračenjem ( zbog Sergejeve starosti ). Pošto su se ljekari u Beogradu izjasnili, da u koliko se odluče da tumor odstrane operacijom, postoji mogućnosta da mali Sergej ostane bez vida, roditelji su morali da potraže drugo rješenje. Efekat hemoterapije u Beogradu je također doveden u pitanje zbog velikog tumora.

Uz pomoć humanitarnih ljudi, Milićevići su uspjeli da skupe određenu sumu novca i da 20.3.2012. godine otputuju u Istanbul, gdje je započeto Sergejevo liječenje hemoterapijom, koje će trajati deset nedjelja. Ako hemoterapija da dobar rezultat, Sergej će biti operisan.

Hemoterapija, život u Istanbulu, operacija, postoperativni troškovi, lijekovi… za sve je to potrebna velika suma novca, koju Milićevići, na žalost, nemaju. Baš zato, budimo humani, budimo ljudi, pokažimo da znamo pomoći i da imamo veliko srce...pomozimo Sergeju da živi!!!

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.