x

POTRESNE SCENE SA ISPRAĆAJA KEMALA MONTENA U ZAGREBU: Terezu Kosoviju držali da ne padne u nesvijest!

Sarajevski pjevač preminuo je prošle srijede. Mjesec dana prije transplantirali su mu bubreg. Njegovi brojni kolege i prijatelji oprostili su se od njega na zagrebačkom Mirogoju.

Još je uvijek teško povjerovati da više nije s nama. Ne postoji čovjek koji ga nije volio - rekao je Vlado Kalember (61) na ispraćaju Kemala Montena na zagrebačkom groblju Mirogoj.

 

Muzičar  je preminuo 21. januara  u 67. godini nakon što je dobio sepsu. Mjesec dana prije smrti transplantirali su mu bubreg. Operaciji se veselio jer je čak tri godine išao na dijalizu. Na ispraćaju je bilo oko 1000 ljudi. Svi su hodali u tišini pognute glave te se nisu ni trudili suspregnuti suze. Rade Šerbedžija (68) čitao je pjesmu, a glas mu je cijelo vrijeme drhtao. Od Kemala se oprostio i njegov dobar prijatelj Mladen Grdović (56).

 

- Jako sam tužan. Došao sam iz Zadra samo da ispratim Kemicu. Bili smo prijatelji 35 godina te smo zajedno pjevali po Americi i Kanadi. Bio je duša od čovjeka. S puno ponosa i tuge stajao sam uz njegov lijes - rekao je Grdović. Dok su lijes stavljali u auto svirala je Kemina pjesma “Hvala svima”. Nitko od prijatelja i kolega tad nije mogao zaustaviti suze. Na ispraćaju je bila i Danijela Martinović (43).

 

- Hvala ti što si prošao kroz moj život i ostavio neizbrisiv trag - rekla je. Od Keme su se oprostili i Boris Novković, Željko Bebek, Ivo Josipović i mnogi drugi.

 

Komemoracija će biti u srijedu 28. januara u 12 sati u sarajevskom Narodnom pozorištu, a pogreb istoga dana u 14:30 sati na sarajevskom groblju Bare.

(24sata.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.