x

POZIRALI SU NA PLAŽI PRIJE ODLASKA U RAT: 50 godina kasnije, ova fotografija će vas rasplakati!

50 godina je skoro pa cijeli životni vijek. Ali upravo toliko vremena je prošlo od kada su se Bob Falk (71), Denis Puleo (69), Tom Henks (nije glumac, 69) i Bob DeVenecia (70) vidjeli.

1966. godine ova 4 američka marinca bila su stacionirana blizu San Dijega dok su se pripremali da idu u Vijetnamski rat. Nešto prije nego što su poslati u rat, napravili su ovu zajedničku fotografiju na plaži.

 

Oni su tokom godina izgubili kontakt. Preselili su se u različite dijelove zemlje i nastavili da žive svoje živote.

 

``Oženio sam se i stvorio porodicu``, rekao je Bob. ``Sada kada sam penzionisan, imam dosta vremena da mislim o prošlim vremenima``. 

 

U starom foto albumu, Bob je pronašao fotografiju sa plaže i dobio ideju: Trebali bi da ponove ovu fotografiju. Uspio je da pronađe trojicu prijatelja i svi oni su se složili da se nađu na plaži i ponovo prožive mladalačke godine.

 

Veterani su napravili apsolutno iste poze kao prije 50 godina. Bob je morao da obiđe 6 različitih radnji prije nego što je uspio da pronađe savršenu prugastu majicu kao što je imao na fotografiji od prije 50 godina. Kosa je seda, bore su tu, a i stomaci nisu više čvrsti kao što su bili nekada, ali oni su isti ljudi.

 

``To je bio jedan od najboljih dana u mom životu``, rekao je Tom, sjećajući se dana koji su ova 4 muškarca proveli zajedno, dijeleći svoje životne priče.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.