x

PRIPREMA ZA GINISA: Sjajno druženje na radionici Meme Haljevca u Domu mladih!

Projekat „Sarajevo ljubavi moja“ uskoro će, 14. maja ispred Sarajevo City Centra, dočekati svoju senzacionalnu završnicu!  Prije toga, jučer je odrađena još jedna radionica na čelu koje stoji poznati slikar Sulejman Haljevac Memo.

Memo je više nego zadovoljan onim što su proteklih pet mjeseci uradili, a jučer je u Domu mladih, sa početkom od 11 sati, još jednom javnosti pokazao šta su djeca naučila jer putem edukacija i realizacijom individualnih i grupnih programa rada projekt “Sarajevo ljubavi moja” doprinosi kvalitetnijoj socijalnoj adaptaciji djece u društvenu zajednicu.

 

Memo je izrazio zahvalnost Kantonalnom kao i Federalnom ministarstvu za socijalni rad na maksimalnoj podršci, a oni su sa Anom Babić bili domaćini i ovaj dan zajedno sa još 50 javnih ličnosti uveseljavali djecu.

 

Dom mladih je bio senzacionalan uvod kako bi spremniji bili za ono što nas čeka 14. maja ispred Sarajevo City Centra, kada će Memo slikati mural grada Sarajeva od 30 metara, a oko njega će sva djeca slikati svoje viđenje Sarajeva i budućnosti.

 

U to ime, naš Memiš kaže: „Oni će meni nema Sarajeva… Ova djeca će vam pokazati da ga ima, koliko je veliko i spremno za Ginisa!”

(Senzacija.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.