x

Pazzini za tri minute donio pobjedu Milanu !

Odigran je i posljednji meč 34.kola italijanske Serie A gdje su se sastali Milan i Catania na San Siru. Nakon viđenih čak šest golova, Rossoneri su slavili rezultatom 4:2.

Naime, gosti su poveli u 30.minuti susreta golom Legrottagliea, da bi petnaest minuta kasnije na asistenciju Boateng pogodio Flamini za rezultat prvog poluvremena 1:1.

U drugom poluvremenu opet vodstvo gostiju, a pogađa Beglesio u 65.minuti susreta. Milan je poslije toga igrao kao da nemaju volje da urade nešto više na terenu, da postignu pogodak, ali onda je Balotelli šutirao sa 26-27m, a lošu intervenciju Frisona iskorištava Pazzini u 74.minuti i poravnava rezultat. Milan je ubacio u brzinu više, pa je isti igrač pogodio samo tri minute poslije i donio svojoj ekipi veliki preokret.

Pazzini je definitivno igrač utakmice nakon ova dva “brza” gola. U sudijskoj nadoknadi Balloteli je oboren u šesnaestercu gostiju, te je sudija označio na bijelu tačku. Isti igrač pogađa sa bijele tačke za konačnih Milan 4:2 Catania. Milan je ostao na trećoj poziciji nakon ove pobjede sa 62 osvojena boda. Sedam više ima drugoplasirani Napoli koji će vjerovatno tu i ostati.

Izvor:Sport24.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.