x

Peljto: Ovo će biti najbolja bokserska revija u Sarajevu!

U sarajevskom Domu mladih u subotu će biti održana večer olimpijskog i profesionalnog boksa pod nazivom "Sarajevo Fight Night". 

U borbi večeri za titulu WBF šampiona svijeta protivnik bh. bokseru Damiru Belji, koji još nije poražen u profesionalnoj karijeri, bit će Kolumbijac Epifani Mendoza. 

Na "Sarajevo Fight Nightu" svoje borbe imat će i Adnan Redžović, Memnun Hadžić, Amar Njemčević, Boris Bošnjak, Samir Begić, Abdulnaser Delalić... 

Organizator ove odlične bokserske revije je Mensur Peljto, koji ističe da pripreme idu prema planu i vjeruje da će Dom mladih biti ispunjen do posljednjeg mjesta. 

- Siguran sam da će ovo biti najbolja bokserska revija u Sarajevu. Imamo najbolje borce iz naše zemlje, ali i vrhunske protivnike za njih. Borilačka manifestacija u Domu mladih počinje u 19 sati uvodnim borbama u amaterskom boksu, a okršaj između Damira Belje i Epifanija Mendoze planiran je za 21 sat - kaže Peljto. 

Osim borbe večeri večeri za titulu WBF šampiona svijeta najbolji okršaji u ringu se očekuju između Adnana Redžovića (BiH) i Patricka Bergera (Austrija), Memnuna Hadžića i Miloša Dovedana (Srbija), te Predraga Kovačevića - Mamadou Thiama (Senegala). 

Prva pres-konferencija bit će održana danas u prostorijama "Kamp Sporta Peljto" koje se nalaze u KSC Skenderija preko puta Ledene dvorane. Oficijelno vaganje boksera bit će održano u hotelu "Hollywood" u petak u 16.30, a nakon toga i oficijelna pres-konferencija.

 

Izvor: avaz.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.