x

Pepov City uspavan u Kneževini, Monaco slavi četvrfinale!

Nogometaši Monaca priredili su pravu senzaciju, pa su s 3:1 pobijedili Manchester City i prošli u četvtfinale Lige prvaka.


Fabinhooooo 2-0 HD by riqezi

Manchester City je s 5:3 slavio na Etihadu u prvom susretu, ali niko nije mogao da otpiše Monaco, obzirom na to kako ove sezone igra tim iz Kneževine.

 

Domaći su krenuli od prve minute bez respekta, da bi već u osmoj minuti stigli do pogotka.  Bruno Silva je ubacio s lijeve strane, a Mbappe je iz neposredne blizine loptu ugurao u mrežu.

 


1-0000000000 by riqezi

Na krilima tog gola Monaco je krenuo da nastavlja s napadima, City je djelovao bespomoćno i u 29. minuti već je bilo 2:0 - rezultat koji Monaca šalje među osam najboljih.

 

Mendy je ovaj put s lijeve strane oštro zavrnuo loptu, Fabinho je bio na mjestu i reznantnim udarcem matira Caballera. Gosti su u tim trenucima djelovali izgubljeno na terenu i skoro da nisu imali pravog napada.

 

U nastavku Pep Guaridola je od svojih igrača zatražio da krenu po pogodak kojim bi se spasili eliminacije. 

 

Nakon što je Sergio Aguero propustio dvije dobre šanse sredinom drugog dijela, u 70. minuti City je ipak došao do pogotka. Subašić je odbranio Sterlingov udarac, ali odbio je loptu samo na nogu Sanea, kojem nije bilo teško zatresti praznu mrežu.

 

Stvari su se brzo promijenili, Monaco je opet morao po gol. U 77. minuti Bakayoko je glavom zatresao mrežu gostiju nakon ubačaja Lemara iz slobodnjaka.

 

Imao je City dovoljno vremena za novi pogodak, ali Francuzi su se odbranili i zasluženo slave veliki uspjeh, te će u petak čekati protivnika u četvrtfinalu, zajedno s Realom, Atleticom, Bayernom, Barcelonom, Borussijom, Leicesterom i Juventusom.

 

Liga prvaka, osmin finala, revanš:

Monaco - City 3:1 (Mbappe 8, Fabinho 29, Bakayoko 77/ Sane 71)

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.