x

Pet hotelskih zvjezdica u Bangkoku kao tri u Ženevi!

Turista u Bangkoku za 175 švajcarskih franaka (142 evra) može sebi da priušti noćenje u hotelu sa pet zvjezdica, dok za istu sumu novca u Ženevi može da odsjedne u hotelu sa samo tri, a u Njujorku sa dvije zvjezdice, prema istraživanju turističkog sajta hotels.com.

Studija tog turističkog sajta, koju prenosi švajcarski list ``24 sata``, pokazala je da u šest gradova svijeta klijenti mogu za pomenutu sumu novca da uživaju u čarima hotela sa pet zvjezdica, a to su Bangkok, Brisel, Budimpešta, Lisabon, Marakeš i Varšava.

Na začelju ove klasifikacije nalaze se Boston, Njujork i San Francisko, gdje će za isti novac dobiti samo hotel sa dvije zvjezdice.

Što se Švajcarske tiče, Ženeva i Cirih se nalaze između ove dvije grupe gradova, gdje se za 175 franaka može prenoćiti u hotelu sa tri zvjezdice.

U zaključku studije navodi se da su cijene hotela u Sjevernoj Americi najviše, dok su najniže u Aziji. U Evropi cijene su relativno ujednačene, sa izuzetkom nekoliko gradova gdje je smeštaj u luksuznim hotelima sasvim pristupačan, kao što su Lisabon, Brisel, Budimpešta i Varšava.

Izvor: nezavisne.com/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.