x

Piletina na 3 nova načina!

Piletina je jako zahvalna za pripremu, većina ljudi je voli, a pritom je i zdrava. 

Treba li bam još neki razlog da odmah isprobate neki od ova tri nova recepta?  

 

KARAMELISANI BATACI

 

POTREBNO JE

 

1 kašičica sušene majčine dušice, 2 kašike braon šećera, 3 kašike Worcestershire sosa, 2 kašike sirćeta, 2 kašike tamnog soja sosa, 2 kašike kečapa, 3 kašike maslinovog ulja, 4 bataka s karabatakom, 4 velika crvena luka, 10 čeri paradajza,

 

PRIPREMA

 

Rernu zagrijte na 190 stepeni. Sve sastojke za marinadu stavite u veliku plastičnu kesu, pomiješajte, pa unutra ubacite batake i kolutove luka, i opet promiješajte. U keramičku posudu stavite piletinu, prelijte sa marinadom, i ubacite paradajz. Pecite 15-20 minuta, dok se piletina ne ispeče. Servirajte sa salatom.

 

PUNJENO BIJELO MESO

 

POTREBNO JE

 

4 komada pilećih prsa, 4 veća komada slanine, 4 komada kačkavalja, 1 kašika maslinovog ulja, 2/3 šolje pileće supe, 1 kašičica gustina, so, biber, aleva paprika, peršun

 

PRIPREMA

 

Oštrim nožem, napravite džep na debljoj strani svakog parčeta mesa. Napunite ga parčetom slanine i parčetom sira. Umotajte i zakačite čačkalicom. Pospite solju i biberom. Svaku rolnicu propržite na jakoj temperaturi sa obje strane kratko, samo da potamni. Zatim smanjite temperaturu i pržite 10 minuta, dok ne bude potpuno pečeno. Izvadite iz tiganja, pa u njega ubacite supu i gustin, i dobro promiješajte da se rastvori. Ubacite peršun i kuvajte miješajući dok se ne zgusne. Služiti meso preliveno ovim sosom.

 

PILETINA SA RUZMARINOM I POMORANDŽOM

 

POTREBNO JE

 

1/2 pomorandže sa korom, 3 čena bijelog luka, 1 kašika lišća svježeg ruzmarina, 6 kašika maslinovog ulja, 2 kašike crnog vina, 1 kašika meda, 1 cijelo pile isiječeno na 8 djelova, so, biber, aleva paprika

 

PRIPREMA

 

Pomorandžu, ruzmarin, sirće, ulje, med, so , biber i alevu papriku pomiješajte u blenderu, dok se pomorandža ne usitni na male komade. Piletinu začinite solju i biberom, pa onda svako parče umočite u napravljenu marinadu. Meso poređajte u plastičnu posudu, prelijte viškom marinade i ostavite da odstoji u frižideru 2-8 sati. Na tiganju ili na roštilju pržite meso dok ne dobije lijepu braon boju. Služite toplo, sa krompirom i ukrašeno komadima pomorandže.

 

Izvor: kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.