x

Pismo ogorčenog studenta: SCENA na ETF-u UNSA!

U redakciju ekskluziva.ba portala je stiglo pismo čitatelja koji je insistirao na svojoj anonimnosti, a koje vam prenosimo u cjelosti. Pismo je stiglo 14. septembra tako da kasnimo s objavom. 

Poštovana redakcijo,

 

Ne znam na koji način da odreagujem na nepravdu koja nam se nanosi  na fakultetu, tačnije, na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, pa sam odlučio da vama napišem mejl u nadi da ćete objaviti priču.

 

Svi smo svjesni dešavanja oko nas proteklih dana, a naročito štrajka, za koji se  ne zna ``ni ko pije ni ko plaća``. Sve bi bilo uredu da se na našem fakultetu zna da li je stupio u štrajk ili ne. 

 

Neki profesori štrajkaju, a neki ne, pa nam se desilo to da su nam javili da je ispit na predmetu Inženjerska Matematika 2 odgođen. To su nam potvrdili asistenti koji su prisustvovali njihovom sastanku.  Rečeno nam je: ``Ispita iz Inženjerske matematike 2 nema dok traje štrajk. ``

 

Međutim, jutros je asistentica koja uopšte ne radi na tom predmetu,objavila na grupi za studente na facebooku da je ispit u toku. Naravno, nastupila je opšta pometnja, jer ljudi koji dolaze iz dalekih gradova ne mogu stići ni na pola ispita. Žučna rasprava se odvijala između studenata i pojedinih asistenata pogotove jer je pomenuta asistentica kćerka prodekana za nastavu na našem fakultetu. Sve vu vam  to poslati u attachmentu. Poslala  nam je sliku 4 studenta u amfiteatru kako rade ispit. Ko je njih obavijestio da je ispit u toku, i kako su se oni pojavili tamo pored silnih obavještenja da je ispit odgođen, ostala je misterija i nepoznanica.

 

Već duže vrijeme na našem fakultetu, studenti su zadnja rupa na svirali. Profesore(čast izuzecima) nije briga uopće za naše obaveze, ni to da je mnogima ovaj predmet nada za uslov za drugu godinu ili koliziju. Još ako uzmemo u obzir da je pomenuti predmet najteži predmet prve godine. 

 

Mi, studenti smo u šoku, kakva samo smjelost da nam ovako nešto urade. Bez ikakvog obavještenja, ikakvog nagovještaja. I onda se pitamo u kakvoj mi to državi živimo.

 

Reče gdin B. Z., da ako studenti budu ispaštali zbog štrajka, on će dati otkaz. Na potezu si!

 

Napomena: Sve izjave sagovornika u tekstu ne odražavaju stav autora teksta niti portala Ekskluziva.ba.

 

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.