x

Pjanić: Trebao sam reagovati bolje nakon pasa Higuaina!

Fudbaleri Juventusa i ove sezone haraju italijanskom Serijom A.

Baš kako se i očekivalo, Stara dama u drugom dijelu sezone ima prilično dobru prednost na tabeli te se trenutno nalaze na plus šest u odnosu na Napoli i plus sedam u odnosu na Romu s tim da imaju i meč manje od Napolija.

 

Juve narednu utakmicu igra sutra u gostima kod Crotonea koji je na predposljednjem mjestu na tabeli i bit će prava senzacija ako i bod uspiju da otkinu Staroj dami.

 

Naš reprezentatiac Miralem Pjanić prisjetio se meča protiv Intea u prošlom kolu (Juve slavio sa 1:0) te je najavio meč protiv Crotonea.

 

``Uzeli smo tri veoma važna boda protiv veoma kvalitetnog protivnika. To nije bila laka utakmica i mi smo veoma sretni što smo slavili bez primljenog gola. Mislim da je naša pobjeda zaslužena jer smo se borili do samog kraja. Imamo veoma dobru ekipu i trener Allegri uvijek odabere najboljih 11 fudbalera. Sada smo u najvažnijem trenutku sezone i moramo biti spremni. Sada nije trenutak da pravimo greške. Timovi koji su iza nas neće odustati i mi moramo nastaviti da pobjeđujemo. Još je mnogo posla pred nama kada je u pitanju osvajanje Scudetta``, rekao je Pjanić pa se osvrnuo na narednog protivnika. 

 

``Slijedi novi izazov za nas. Utakmica protiv Crotonea neće biti laka jer dolazi odmah nakon pobjede protiv Intera. Ipak, moramo osvojiti tri boda kako bi držali razliku u odnosu na Napoli i Romu``, poručio je Pjanić.

 

Također, veznjak Juventusa se osvrnuo i na prilike koje je imao protiv Intera, ali i na rivalitet sa Dybalom kada je u pitanju izvođenje slobodnjaka.

 

``Gonzalo Higuain mi je protivn Intera dobro asistirao, ali ja sam pogriješio. Definitivno sam mogao daleko bolje reagovati iz te situacije. Izvođenje prekida? Otključavanje utakmice slobodnim udarcem je uvijek dobro oružje i mi smo veoma sretni što imamo tako dobre izvođače prekida. Uvijek iskoristimo vrijeme nakon treninga da vježbamo slobodne udarce. Dybala i ja imamo takmičenje. Trenutno je 2:2..``, otkrio je Pjanić.

 
Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.