x

Pjesme ``Indexa`` nikad niko nije svirao kao oni!

Svi oni koji su uživo doživjeli pjesme Indexa u interpretaciji dubrovačke grupe Gruhak, poslije njihovog koncerta su morali priznati da vjerniju, energičniju i emotivniju izvedbu klasika sarajevskih legendi nisu čuli.

"Gruhak" ima iza sebe skoro 20-godišnje scensko iskustvo.

 

Izdali su autorski album "Make A Stand" (i najavljuju drugi), a posebno je impresivno da su izveli više od 400 nastupa diljem našeg regiona, prošli veliki dio Europe, te imali posebne turneje po Ukrajini, Njemačkoj i Engleskoj, gdje su svirali i u kultnom "100 Clubu", u kome su nastupale rock legende poput "Rolling Stonesa", "Beatlesa" i Claptona.

 

Zanimljivo je da su u Berlinu svirali kao posebni gosti "Volkswagenove" privatne zabave, a u Flensburgu na festivalu koji svake godine organizira "Audi".

 

Naravno, na tim događajima «Gruhak» je izvodio najpoznatije pjesme grupa "Pink Floyd", "Led Zeppelin", "The Doors", "The Who" i drugih, jednako uvjerljivo kao što sviraju "Indexe", zbog čega ih i smatraju jednim od najboljih cover bendova ikada na prostoru bivše države.

 

Ovog ljeta "Gruhak" je samo u Dubrovniku tri puta priredio tematski cjelovečernji "Tribute to Indexi" koncert, jer je publika uvijek tražila - još.  

 

Svirali su isti program i u Tivtu, u sklopu "Festivala mediteranskog teatra", a tamo ih je pozvala Maja Perfiljeva, koja je niz godina pisala stihove za "Indexe", među njima neke od najvećih hitova poput "Sanjam" i "Da sam ja netko".

 

U Sarajevu "Gruhak" ima, slobodno se može reći, status zvijezde, jer na svakom od dosadašnjih nastupa tražilo se mjesto više.

 

Zeničani su sinoć u Bosanskom Narodnom Pozorištu uživali u nastupu benda "Gruhak" koji su svojom energijom i svojim nastupom oduševili sve prisutne.

 

Tekst: Slobodna bosna

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.