x

Planirate putovanje? Ove destinacije ne smijete zaobići tokom proljeća!

Zima kalendarski polako ``odlazi``, i svi se spremamo za proljeće koje će nam osim lijepog vremena i raspoloženja, donijeti i prilike za putovanja.

Finska

 

Sačekajte ipak ljeto, jer je još malo ledeno... Jug Finske mnogo je topliji, a nudi i prelijepu prirodu. Helsinki je takođe grad koji morate posjetiti, a isplati se definitivno vidjeti i Turku.

 

Pariz

 

Bilo bi pogrešno reći kako se grad svjetlosti isplati posjetiti samo u proljeće, kad je on toliko lijepn da biste zauvijek ostali u njemu.

 

Ipak, u proljeće je grad najljepši, a beskrajna dvorišta i vrtovi u cvjetanju neće vas ostaviti ravnodušnim. Jedno od takvih mjesta je i Luksemburški park, idealno mjesto za romantičnu šetnju.

 

Amsterdam

 

Još jedan evropski dragulj je našao mjesto na ovom spisku. Grad vrvi znamenitostima, a vrijeme tokom proljeća je veoma prijatno i sunčano. Cvijeće svugdje oko vas, a na vama je samo iznajmiti biciklo i uživati.

 

Toskana

 

Kolijevka italijanske renesanse, regija koja je svijetu podarila Mikalanđela, Leonarda, Botičelija,  i mnoge druge ljude koje su unaprijedili svijet. Firenca i Sijena su dva dragulja...

 

Viktorijini vodopadi, Zambija/Zimbabve

 

Ovi najveći svjetski vodopadi nalaze se čak na listi sedam prirodnih svjetskih čuda, a smjestili su se na granici Zimbabvea i Zambije. Odlično su mjesto za proljećno putovanje... Čuti buku vodopada neopisiv je osjećaj.

 

Južno ostrvo, Novi Zeland

Nalazi se na južnoj hemisferi. Iako je otok 30% veći od sjevernog ostrva, naseljava ga tek 25% stanovništva. Iz tog razloga, ovdje turizam cvijeta, a ostrvo nudi razne kampove, planinarenje, plivanje, ronjenje…

 

Izvor: kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.