x

Počele su pripreme za Rally Jahorina 2014.!

Nakon uspješnog promotivnog takmičenja, koje je održano prije samo dva mjeseca, počele su pripreme za ovogodišnji 8. Rally Jahorina.

Rally Jahorina 2014. bit će održan u novom terminu, 6.-7.9. ove godine, a bodovat će se za Šampionat Bosne i Hercegovine zajedno sa još nekim takmičenjima u regionu. Napominjemo da je prvi rally u BiH održan davne 1969. godine, te da je ovaj promotivni pobudio neočekivano veliku pažnju zaljubljenika u automobile i auto sport u Sarajevu i cijeloj državi, te nešto manji interes domaćih vozača koji su vjerovatno mislili da je organizacija jedne ovakve manifestacije kod nas nemoguća misija.

Očito su se prevarili.

Trasa ovogodišnjeg Rallya bit će neznatno izmijenjena ali će se, pored BI Jahorina i BI Trebević, voziti još nekoliko brzinskih ispita što bi trebalo ovo takmičenje učiniti još zanimljivijim.

Ova kraljevska disciplina auto sporta samo je jedna u nizu novina koje za novu sezonu priprema Sportski auto-moto savez Bosne i Hercegovine. Ljubitelji brzina moći će ove godine uživati u trkama u kategorijama krug, brdo, rally, ocjenska vožnja spretnosti, trke ubrzanja, te moto i karting trkama, a po prvi put bit će održano i kup takmičenje u disciplini Autoslalom.

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.