x

Počeo je tući: DOVEO MAJKU BOLESNU OD RAKA U BOLNICU, a medicinska sestra joj rekla…

Đ.V. (35) pretukao je u petak medicinsku sestru S.T. (45) u Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, a incident se dogodio nakon što je njegova majka koja boluje od raka poslana na šalter da joj se zakaže konzilijum i hitna hemoterapija.

On je rekao u policiji da je sestra sa šaltera navodno njegovoj majci rekla: “Da imate malo mozga, ne biste došli ovdje jer zračite ko sijalica!”

 

– Majka se jedva kretala i držala se za pult. Pitao sam sestru zašto je tako vrijeđa, a ona se samo povukla sa svog mjesta. Iznerviran, uletio sam u prostoriju u kojoj se nalazila i uhvatio je za kosu i vrat. Nisam je udario. Ona je mene izgrebala, ali ne krivim je. Krivo mi je, jer sam zbog zdravstvenog stanja moje majke postupio tako – rekao je Đ.V. u policiji.

 

S.T. je rekla da je Đ.V. udario šakom u lice dok je objašnjavala njegovoj majci da do ponedjeljka ne može da bude primljena kod doktora zbog specifičnog snimanja koje je imala.

 

– Razgovarala sam sa pacijentkinjom koja je došla sa scintigrafije, to jest snimanja kostiju, gdje je tretirana radioaktivnim izotopom, i objašnjavala joj da će je primiti u ponedjeljak, kako i piše u izvještaju. Pokušala sam da joj kažem da bi nakon takvog snimanja trebalo da bude u izolaciji jer zrači. Dok sam joj to govorila, čula sam samo kako neko viče: “Šta ti nećeš, debela”, a potom vidjela šaku koja prolazi kroz otvor pulta. Dok sam se osvijestila, osjetila sam ruke na vratu, a zatim su udarci počeli da sijevaju sa svih strana – ispričala je potresena S.T.

 

Medicinska sestra je nakon napada primljena na Urgentni centar, a Đ.V. je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati.

(Telegraf.rs/ Izvor: Alo)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.