x

Poliklinika Bosanes nudi vrhunske tehnike podmlađivanja lica!

Različitim tehnikama podmlađivanja lica usporava se proces starenja, brišu se bore i licu se vraća svježina i sjaj. Hijaluronski fileri su jedan od najpopularnijih metoda podmlađivanja lica.

Poliklinika Bosanes

Azize Šaćirbegović 16

033 725 900

Hijaluronska kiselina, koja ulazi normalno u sastav kože, koristi se u formi filera kojima se uspješno tretiraju površne i duboke bore različitih regija na licu i vratu, popunjavaju se i konturiraju usne, eliminiraju se podočnjaci popunjavanjem tzv.suznog žlijeba, povećava se volumen jagodične kosti i popravljaju konture lica. Trajnost filera je 6 do 9 mjeseci.

 

Popularna metoda podmlađivanja lica je i primjena Botoxa, koji predstavlja prvu liniju odbrane nastanku bora. Djeluje na nivou nervno-mišićne spojnice, onemogućava mimičko nabiranje mišića lica i eliminira bore.

 

Klinički efekti Botoxa su ovisni od doze,  područja koja se tretiraju i potreba svakog pacijenta. Tretman je u principu bezbolan. Količina Botoxa se prilagođava svakoj pojedinačnoj regiji. Efekat Botoxa traje od 3 do 6 mjeseci. Primjena može biti kombinirana sa hijaluronskim filerima. Izbor jedne ili druge metode ovisi od specifičnih potreba svakog pacijenta

 

Tretmani podmlađivanja lica uspješno se obavljaju u Poliklinici Bosanes na čelu sa Doc.dr.sci.prim. Sanelom Salihagić.

 

Polivalentna hirurška privatna zdravstvena ustanova Bosanes se nalazi u Sarajevu na adresi Azize Šaćirbegović 16.

 

Kontakt: 033 725 900

 

Web: 

http://bosanes.com/

 

Facebook stranica: 

https://www.facebook.com/poliklinikabosanes/?fref=ts