x

Pomozimo Dini Milanoviću!

Humanitano udruženje građana “City Angels” prije tačno godinu dana počelo je sa realizacijom humanitarnih akcija za pomoć našem mladom sugrađaninu Dini Milanoviću, koji je u augustu 2008. godine, nesretnim slučajem povrijedio kičmu, te na taj način ostao trajno nepokretan.

Život ovom, tada sedamnaestogodišnjem momku, promjenio se u trenu. Iako su svi Dinini ljekari imali isti stav, onaj da Dino neće više moći hodati, tračak nade se ukazao odlaskom na kliniku Neuro Vita u Moskvi (Rusija) gdje su mu tamošnji ljekari po prvi puta dali pozitivno mišljenje o njegovom oporavku, kao i vratili nadu da će jednoga dana moći ponovo, kao i svi njegovi vršnjaci, da uživa u čarima svoje mladosti.

Svaka Dinina terapija koja uključuje primanje matičnih ćelija i fizikalne terapije porodicu Milanović košta 14 000 KM. Jučer (op.a 16. marta)  Dino se vratio sa 7. terapije, odakle su i svim ljudima dobre volje koji su učestovali u humanitarnoj akciji za ovog hrabrog momka stigle i pozitivne vijesti. Prema zadnjim Dininim nalazima, koji su u odnosu na prethodu terapiju mnogo bolji, na povredi više nema ciste koja je pritiskala nerve i usporavala njegov oporavak. Dini je do potpunog oporavka ostao samo još jedan odlazak na terapiju u Moskvu ( 14 000 KM).

Ovim putem apelujemo na sve naše sugrađane da nam pomognu da i ovu humanitarnu akciju privedemo kraju, te da zajedno vratimo osmijeh na lice Dini Milanoviću i njegovoj porodici.

Ono sto učinite za sebe umire sa vama, a ono sto učinite za nekog drugog je besmrtno... Naše malo, Dini Milanoviću znači mnogo.

Pomoći možete:

Pozivom na humanitarni broj 090-292-040 (pozivom donirate 3 KM) ili uplatama na žiro račun

199-050-00528476-35 (Sparkasse Bank) sa naznakom ``Za Dinu Milanovića``.

Pomozimo zajedno našem Dini !

Izvor: Cafe.ba/Ekskluziva.ba

 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.