x

Pomozimo Nervesi da se izliječi od teške bolesti !

Ovoj mladoj djevojci je dijagnosticiran karcinom limfnih ćelija (Hodžkinsov limfom). Nervesa je zbog toga u februaru prošle godine morala otići u Zagreb da se liječi na klinici “Rebro”. Nakon višemjesečnih terapija, koje su uključivale kemoterapiju i radio terapiju, stanje se poboljšalo, došlo je do povlačenja bolesti pa se Nervesa vratila u Sarajevo na dalje liječenje, uz redovne odlaske u Zagreb na kontrole i testove.

Nakon zatišja koje je uslijedilo, svi su osjetili blago olakšanje, kao i ona sama, te je u tom periodu i magistrirala na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Međutim, dva mjeseca nakon što je došla kući, bolest se vratila.

Bolest ne reagira na intenzivne hemo terapije, nakon dva ciklusa se vratila i radi se o refraktornoj bolesti. Uspjeh autotransplantacije u ovakvoj situaciji nije ohrabrujući. Najbolji rezultati se postižu primjenom lijeka u hemoterapiji kojeg nažalost nema u Hrvatskoj, lijek je registriran u EU. Ljekari preporučuje da se žurno moramo javiti u veći inozemni centar radi nastavka liječenja, Keln, Beč, Pavia, Pariz itd. Po postignutoj remisiji u obzir dolazi autotransplantacija u Zagrebu, gdje je pohranjen kćerkin transplantat. Pretpostavka ljekara je da bi od 2 do 4 mjeseca trajao ovaj vanredni nastavak liječenja. Teška srca moramo zamolit da ostanete uz nas i donirate koliko ste u mogućnosti jer bez vas bit će upitan nastavak liječenja.

Unaprijed hvala svima, i malo mnogo znaci!

Uplate za Nervesino liječenje se mogu izvršiti i na sljedeći način:

Uputstvo za uplate iz BiH:

UniCredit Bank dd Mostar

Kardinala Stepinca bb

Nervesa Ejupović

Broj računa KM: 3386902595215327

Uputstvo za uplate iz inostranstva:

UniCredit bank dd Mostar

Kardinala Stepinca bb

NERVESA EJUPOVIĆ

SWIFT CODE: UNCRBA22

IBAN CODE: BA39 3389 1040 2574 8519

BROJ RAČUNA EUR: 40219080001

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.