x

Pomozite porodici Durmić da humano živi !

Neformalno udruženje „Val“ želi pozvati sve dobre ljude na humanitarnu izložbu fotografija koja se otvara u Galeriji Borisa Smoje 16. 2. u 17.00  pod nazivom „Kako druga polovica živi?“ kako bi svojim prilogom u novcu, odjeći, igračkama i hrani pomogli socijalno ugroženoj porodici Durmić iz Ilijaša. 

Dom ove porodice se iz dana u dan sve više urušava. Otac je bolestan na psihomentalnom nivou, što je posljedica zarobljeništva u koncentracionom logoru, a njegova djeca su također u lošijem zdravstvenom stanju.

Ovoj porodici iz Ilijaša se može pomoći tako što bi se izgradila njihova neuvjetna kuća kako bi članovi ove porodice mogli humano i dostojno živjeti, što je i primarni cilj održavanja ovog događaja.

Ko je zainteresovan da pomogne pri gradnji njihovog doma, neka nazove za više informacija broj telefona 062-157-232, te će tu biti dobro informisan. Pored ovakvog tipa vaše pomoći, možete posjetiti izložbu fotografija posvećenu ovoj porodici, ali i mnogim drugima koje žive u nehumanim uvjetima. Otvorenje ove izložbe je 16. 2. u Galeriji Borisa Smoje.

Na izložbi će se predstaviti mnogo fotografija raznih stranih fotografa iz područja Rusije, Indije, Hrvatske i Amerike. Fotografi koji će izlagati svoje fotografije su Kattie i Jon Cook, Srećko Jubić, Alvin Harambašić, Elana Katkuviene, Aurea Vieria, Galina Jarovaja, Vojkan Karajović, Jadranka Sepi i mnogi drugi. Na ovu izložbu možete donijeti očuvanu odjeću i obuću, igračke, hranu i novac, te bi se sve stvari i prihodi koje date donirale ovoj porodici. 

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.