x

Popularna dijeta sa jajima, brzo i efikasno topi kilograme!

Dijeta sa jajima je postala veoma popularna kada je par slavnih ličnosti uz pomoć dotične dijete uspjelo da za kratko vrijeme skine brdo kilograma.  

Ima navoda da su pojedinci gubili i 30 kilograma za 3 mjeseca a da je i glumac Adrian Brodi izgubio 15 kilograma pripremajući se za ulogu u fenomenalnom filmu ``Pijanist``. On je čak i objasnio da je pratio određenu varijaciju ove dijete gdje se jaja jedu za doručak, manje parče grilovane piletine za ručak i parče ribe sa parenim povrćem za večeru, piše Dijeta.net.

 

Dijeta sa jajima - osnove

 

Kao što je gore navedeno, na internetu se mogu naći na desetine različitih verzija ove dijete. Ipak, ovdje smo se odlučili za najpoplarniju koja se ne sastoji od dosadnog jedenja jedne te iste namirnice tj. jaja već ukljućuje i druge namirnice.

 

Praktično, može se reći da je ovo jedna od varijacija dijete dr Etkinsona (Atkinsona) gde je fokus na značajnom smanjenju unosa ugljenih hidrata. U ovoj verziji dijete jedu se dva ili više jaja za doručak a uz njih i povrće sa malim sadržajem ugljenih hidrata ili neko mršavo meso kao i grejpfrut.

 

Ručak i večera uključuju ili još jednu porciju jaja ili male porcije mršavog mesa (piletina i riba). Salate i povrće sa malo ugljenih hidrata je dozvoljeno dok je voće ograničeno na jedno-dva komada dnevno. Drugi ugljeni hidrati kao što su hljeb, tjestenina i krompir su strogo zabranjeni.

 

Sljedeća verzija pod nazivom: ``Jaja i grejpfrut dijeta`` uključuje jedenje pola grejpfruta sa svakim obrokom. Ostatak dijetnog plana je veoma sličan gore navedenoj verziji. Najekstremnija verzije ove dijete uključuje konzumiranje jedino tvrdo kuvanih jaja i pijenje vode (što je, naravno, verzija za samoubice ili one koji baš ne vole sebe, svoje zdravlje i svoj organizam).

 

Dijeta sa jajima - preporučena hrana

 

Jaja, mršavo meso, povrće sa niskim sadržajem ugljenih hidrata, biljni čajevi bez šećera i voda.

 

Primjer dijetetskog plana   

 

Doručak       

 

2 kuvana jaja      

 

1/2 grejpfruta   

 

Ručak      

 

pečena piletina bez kožice      

 

zelena salata   

 

Večera      

 

Omlet od 2 jajeta sa spanaćem i paradajzom

 

Dijeta sa jajima je u suštini brza dijeta, naročito verzija u kojoj nije dozvoljena nutritivna raznolikost. Iako ćete najvjerovatniji brzo izgubiti kilograme velika vjerovatnoća je da će se vratiti veoma brzo po povratku na staru ishranu. Dakle, nastavite da vodite računa o svojoj ishrani i obavezno uključite fizičku aktivnost.

 

Izvor: Kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.