x

Poznati kandidati za nasljednika Luiza Felipea Scolarija!

Brazilski nogometni savez (CBF) u ponedjeljak je navečer i službeno objavio vijest da se raskida saradnja sa selektorom Luizom Felipeom Scolarijem nakon razočaravajućeg rezultata na Svjetskom prvenstvu.

 

Domaćin SP, koje je završeno minule nedjelje, okončao je natjecanje na tek četvrtom mjestu, no gori su od samog plasmana teški porazi od Njemačke i Nizozemske. Podsjetimo, “elf” je u polufinalu razbio Brazil s čak 7-1, dok je Holandija u borbi za treće mjesto upisala glatku 3-0 pobjedu.

Ta dva rezultata i u konačnici plasman koštali su Scolarija njegovog posla, koji je započeo u decembru 2012. godine. Deset godina ranije Scolari je s reprezentacijom u Japanu i Južnoj Koreji osvojio posljednji (peti) svjetski naslov.

 

Glavni kandidati za Scolarijeva nasljednika su Adenor Leonardo Bacchi ili jednostavno “Tite” i Alexandre Gallo. “Tite” (53) je s Corinthiansom 2012. godine osvojio južnoameričku inačicu Lige prvaka Copu Libertadores, te je u decembru iste godine uzeo Svjetsko klupsko prvenstvo kada je s minimalnih 1-0 slavio protiv Chelseaja u Japanu.

 

Gallo (47) je selektor mlade reprezentacije do 20 godina, s kojom je dosada osvojio dva naslova pobjednika na tradicionalnom turniru u francuskom Toulonu (2013., 2014. godine).

 

Izvor: sport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.