x

Predsjednik Adnan Beganović: Veoma sam ponosan na učešće SK Bosnia Online EU Teplice u ligi šampiona beach soccer Euro Winners Cup 2017 Nazaré!

Teplice (Češka republika) / Nazaré (Portugal) / Barcelona (Španija) - Uprava kluba SK Bosnia Online EU Teplice je objavila informaciju o učešču ekipe nogometa na pjesku ili beach soccer u ligi šampiona Euro Winners Cup 2017 Nazaré.

Najprestižnija Evropska liga šampiona očekuje svoj početak sa kvalifikacijama u kojim će učestvovati SK Bosnia Online EU Teplice. 

 

Preliminary round će se započeti 26.5.2017 a završiti 28.5.2017. Odma nakon kvalifikacija započinje glavni dio a to od 29.5.2017 do 4.6.2017. Euro Winners Cup će se održati u gradu Nazaré u Portugalu a najveća krema Evropske scene beach soccer če biti upravo na ovome mjestu. Velika čast za upravu kluba je učešče na takvom spektaklu poput preliminary round lige šampiona. 

 

Napomenimo da je Bosnia postigla u Superligy Beachsoccer FAČR 2016 historijsko treće mjesto. Teplice zasad imaju dva ključna igrača reprezentacije Češke republike u beach soccer a to Jiří Baran i David Černý koji se spremaju ovaj mjesec u Istanbul (Turska), gdje će nastupiti sa reprezentacijom Češke republike na međunarodnom turniru Tulip. 

 

Kako saznajemo uprava kluba očekuje još veći broj reprezentativaca u narednom periodu što zaista pokazuje kvalitete kluba SK Bosnia Online EU Teplice. Učešće u ligi šampiona nogometa na pjesku je historijski zapis za SK Bosnia Online EU Teplice, grad Teplice i region Češke republike Usteky kraj. Naravno je to sa tačke gledišta naziva kluba i zaista veliki uspjeh za Bosnu i Hercegovinu koja je trenutno na putu u EU.

 

Juče u Barceloni su objavljene grupe preliminary round a SK Bosnia Online EU Teplice je završila direktno u grupi A. Iz faze preliminary round imaju prolaz pobjednici grupa u glavnu fazu Euro Winners Cup 2017 Nazaré. U grupi A su protivnici SK Bosnia Online EU Teplice : BSC Artur Music (UKR), FC Delta (RUS), Littoral Beach Soccer Dunkerquois (FRA). Više informacija o protivnicima i ekipi beach soccer SK Bosnia Online EU Teplice ćemo Vam objaviti u narednim danima. ,, Veoma sam ponosan na učešću naše ekipe beachsoccer u narednoj ligi šampiona ili Euro Winners Cup 2017 Nazaré u Portugalu. Tačnije rečeno smo u preliminary round u grupi A gdje imamo tri protivnika veoma jaka. U ovom momentu neželim komentarisati protivnike : BSC Artur Music (UKR), FC Delta (RUS), Littoral Beach Soccer Dunkerquois (FRA), jer su za mene velika nepoznata kao i ja za njih.

 

Za nas je učešće historijskog značaja u smislu da smo prvi iz našeg regiona ili čak što više cjele sjeverne Češke republike koji če učestvovati u Euro Winners Cup. Jedini ko je učestvovo u prošlosti iz Češke je meni jako draga ekipa iz Praga BS Bohemians 1905 sa Janom Kollerom i Martin Chalupa koji je trenutno trener reprezentacije Češke u beach soccer. Zaista veliki značaj za naš grad Teplice, naš region Ustecky kraj a naš klub netreba ni da spominjem.

 

Hvala zaista svima na iskrenoj podršci koju nam dajete. Uskoro ćemo objaviti više informacija.´´ izjavio je predsjednik SK Bosnia Online EU Teplice Adnan Beganović koji se je zapisao ovim potezom u historiju Češkog sporta beach soccer ili nogomet na pjesku. Uskoro ćemo Vam objaviti više informacija ekskluzivno.

 

Više informacija o SK Bosnia Online EU Teplice možete pronači na web : http://sk.bosnia-online.eu ili facebook : http://www.fb.com/skbosniaonline.eu

 

GRUPE PRELIMINARY ROUND EURO WINNERS CUP 2017 NAZARÉ - 26.-28.5.2017

 

Group A: BSC Artur Music (UKR), FC Delta (RUS), Littoral Beach Soccer Dunkerquois (FRA), SK Bosnia Online EU Teplice (CZE)

 

Group B: Casa Benfica de Loures (POR), BSC Spartak Moscow (RUS), A.P.S. Napoli Patron (GRE), Rostocker Robben (GER)

 

Group C: BSC Lokomotiv (RUS), Vitoria FC (POR), FBS Kolbudy (POL), Littoral Beach Soccer de Panne (BEL)

 

Group D: ESC Gyongyos (HUN), CD Vila Franca do Rosario (POR), CSKA (RUS), BS Lansingerland (NED)

 

Group E: KP Lodz (POL), GR Amigos da Paz (POR), FC City (RUS), Portsmouth BSC (ENG)

 

Group F: BSC Vitoblsport (BLR), CD Nacional da Madeira (POR), Levante UD (ESP), FK Zep/Forevers (LVA)

 

Group G: CD Bala Azul (ESP), CF OS Belenenses (POR), Montpellier Herault Beach Soccer (FRA), Land of Legends Theme Park Alanyaspor (TUR)

 

GRUPE EURO WINNERS CUP 2017 NAZARÉ - 29.5.2017 DO 4.6.2017

 

Group A: ACD o Sótao (POR), FC Valicecar (EST), Glomminge IF (SWE), Preliminary Round One

 

Group B: Viareggio (ITA), LSA Perwez BS (BEL), CS Djoker Chisinau (MDA), Preliminary Round Two

 

Group C: Lazio Beach Soccer (ITA), Arman (KAZ), Silesia Beach Soccer St Neots (ENG), Dinamo Batumi (GEO)

 

Group D: BSC Griffin (UKR), MFC Spartak (BUL), Seferihisar Cittaslow (TUR), ACS West Deva (ROU)

 

Group E: Sporting Clube de Portugal (POR), Betuws Beach Soccer (NED), RTU (LVA), Preliminary Round Six

 

Group F: Winti Panthers (SUI), SC Braga (POR), Ibbenburener BSC (GER), Preliminary Round Five

 

Group G: BSC Kristall (RUS), FC Inkaras (LTU), Cadiz CF Sotelo (ESP), Atlas AO (GRE)

 

Group H: Jászfényszaru GWP Cservy Beach Soccer Team (HUN), BS Ladronka Praha (CZE), BATE Borisov (BEL), Preliminary Round Four

 

Group I: BSC Grembach Lodz (POL), Falfala Kfar Qassem (ISR), Grande Motte Pyramide (FRA), Preliminary Round Three, Preliminary Round Seven

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.