x

Predstavljen slavljenički BMW serije 7!

U vrijeme kad Mercedes objavljuje cijenu nove S klase, BMW ima odgovor od kojeg će svaki entuzijast ispustiti suzu radosnicu.  U sklopu velike obljetnice legendarne serije 7 BMW predstavlja remek djelo moderne auto industrije.

Predstavljen 1977. godine BMW serije 7 jedan je od najpoželjnijih modela ovog segmenta automobila. Stvorena kako bi zadovoljila i one najzahtjevnije kad je u pitanju brzina, udobnost, luksuz i elegancija, serija 7 često je nedosanjani san mnogih entuzijasta, a prava atrakcija kad je u pitanju bezbrižno krstarenje cestama. Kako bi obilježio obljetnicu jedne od svojih najsjajnijih zvijezda, BMW je odlučio na tržište plasirati posebnu verziju koja će, pogađate, biti dostupna u ograničenom broju primjeraka. Ova objava došla je kao naručena baš u vrijeme kad Mercedes i službeno objavljuje neke od detalja vezanih uz S klasu, a Audi predstavlja A8 kojim izravno napada Mercedes.  Što to točno BMW sprema?

     

Nešto što gotovo ni jedan proizvođač do sada. Službeno predstavljanje posebne serije 7 kodno nazvane „Edition 40 Jahre“ bit će u devetom mjesecu ove godine na sajmu u Frankfurtu. Posebna verzija BMW-a bit će proizvedena u samo 200 primjeraka što je čini jednim od najpoželjnijih modela kojeg će htjeti kako kolekcionari tako i svi oni željni luksuza i modela koji su izgrađeni isključivo za njih. Naime, BMW planira svaki od izrađenih primjeraka prilagoditi svakom zahtjevu kupca što će definitivno baciti rukavicu Mercedesu. Kupci će tako moći izabrati kakav god pogonski agregat žele, a BMW ga ima na popisu.

 

Kako bi povećao ukupnu atraktivnost, BMW je pripremio i posebne pakete boje koje nikog neće ostaviti ravnodušnim. Svaka boja ima svoju priču, a sve zajedno zatvaraju sagu koja je obilježila povijest serije 7. Ovakve posebne boje kodnih naziva Frozen Silver Metal, odnosno Petrol Mica Metallic,  slične su onima koje su modeli ove serije koristili relativno davne 1980. godine što dodatno daje na atraktivnosti.  Eksterijer će biti obogaćen i naplatcima veličine 20 inča koji su razvijeni u sklopu BMW-ovog programa personalizacije. Interijer?

 

Što očekivati osim luksuza i udobnosti? Unutrašnjost će uključivati dvije različite kombinacije boja tamnih, odnosno svijetlih tonova. BMW je posebnu pažnju posvetio detaljima i boji u koje će isti biti obojeni. Pošto je već bilo spomenuto kako će sam kupac moći odrediti što će sadržavati oprema njegovog primjerka vrlo je nezahvalno ići u detalje kad je u pitanju ova stavka. Međutim, ono što je sigurno je to da će interijer sadržavati posebno razvijeni logo i presvlake u prethodno spomenutim bojama. Cijena za sada još nije poznata ali će po svemu sudeći svaki od primjeraka imati svoju zbog mogućnosti personalizacije. Za kraj donosimo poslasticu, službeni video koji predstavlja novu generaciju serije 7.

 

Izvor: Automobili.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.