x

Prerano je za otkaz Moyesu, ali…

Legendarni veznjak Manchester Uniteda Paul Scholes upozorio je menadžera Davida Moyesa da će morati početi konkurirati za trofeje ako želi izbjeći otkaz.

Moyes je prošlo ljeto naslijedio na klupi dugogodišnjeg menadžera Alexa Fergusona, ali United pod njegovim vodstvom igra očajno. U Premierligi je na sedmom mjestu i praktički više nema šansi za plasman u Ligu prvaka, a ispao je i iz oba engleska kupa. U igri za naslov je još samo u Ligi prvaka, ali u četvrtfinalu ide na aktuelnog evropskog prvaka Bayerna i realno će u tim dvobojima biti autsajder.

- U Unitedu moraš konkurirati za naslov u Premierligi, u to nema sumnje. Moraš konkurirati za naslov u FA kupu, moraš konkurirati za naslov u Ligi prvaka. Ako ne uspijevaš u tome godinu za godinom, više nećeš biti na klupi – rekao je za Goal.com Scholes koji ipak suosjeća s Moyesom.

- Prerano je da bi dobio otkaz. Sa svim povredama koje su ga pratile ove sezone, stvarno mi ga je žao. Ni u jednom trenutku nije mogao igrati s istom četvoricom u odbrambenoj liniji. Carrick je bio povrijeđen, Van Persie također, a Moyes nije tražio nikakva opravdanja. Nadam se da će biti bolje sljedeće sezone.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.