x

Prestanite koristiti ove 3 riječi jer zbog njih djelujete nepristojno!

Nekad je dovoljno promijeniti samo jednu riječ, i vaša komunikacija bit će potpuno drugačija.

Mi vam otkrivamo tri riječi, koje vjerovatno koristite stalno, a možda niste svjesni koliko zbog njih djelujete nepristojno.

 

Probajte ih prestati koristiti i zamijeniti boljim.

 

Zapravo

Kada koristite riječ ‘zapravo’, pogotovo u komunikaciji putem e-maila, to ‘druga strana’ najčešće protumači kao da ih ispravljate. Ne trebamo vam objašnjavati kako ljudi ne vole da ih se ispravlja…Business Insider predlaže da pregledate mailove koje ste slali nedavno i provjerite i sami: da li ste ovom rječju pokušali nekome poručiti da griješi?

 

Sorry

Svi sve češće koristimo ovu englesku riječ, pa kada se nekome želimo izviniti najčešće, umjesto oprosti, biramo ‘sori’ i idemo dalje. Nažalost, ovo sorry umanjuje naše izvinjenje, pa radije recite oprosti ili izvinjavam se, piše Radiosarajevo.

 

Ja

Najbolje i najsigurnije, tvrde stručnjaci, je ako iz svakodnevne komunikacije, pogotovo one koja je vezana za posao, ne koristite izraze koji se odnose na vas. Mnogo bolje je koristite izraze poput mi, tim ili kompanija. Ovako ćete naglasiti značaj svoje firme, a vaša komunikacija imat će bolji učinak.

 

Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.