x

Prijedorčanin DJ Arny sve traženiji u zemljama Evrope!

Rođeni Prijedorčanin DJ Arny velika je nada muzičke scene što pokazuju njegovi brojni angažmani po svim većim klubovima u zemljama Evrope, prvenstveno u Austriji. Kod vlasnika noćnih klubova u inostranstvu za DJ Arny-em vlada veliko interesovanje, a također ovaj uspješni DJ planira pokazati svoje umijeće i na prostoru BiH. Naime, iza umjetničkog imena DJ Arny ``krije se`` Arnes M., koji je rođen 1980. godine. Sa svojih petnaest godina pokazuje veliki interes prema muzici, a u osamnaestoj postaje i najmlađi DJ grupe Nachtschicht, koja u to vrijeme bilježi uspješne nastupe širom Austrije. Nakon toga, počinje raditi i s našom muzikom, a kao rezultat svega je i prošlogodišnji rad s Bozznacom, te zajednički hit `Samo reci da`. Uskoro slijedi i pjesma `Luda ekipa`, koja je napravljena u saradnji s Bobanom Radosavljovićem. Inače, ta pjesma je postala hit u Bugarskoj te se redovno ``vrtila`` na lokalnim radio-stanicama u Bugarskoj, a ušla je i u prvih top 10.  Ove godine je uradio pjesmu `Take Me Away` u ponovljenoj saradnji s Bozznacom, a sve za Radio Welle. S druge strane, njegov zadnji hit `World` već bilježi prve uspjehe te se već sluša u klubovima širom Evrope.

DJ Arny u razgovoru za ekskluziva.ba portal otkriva kako najviše svira u Grazu, gdje i živi, ali u zadnje tri godine počeo je intenzivno svirati i širom Austrije. U zadnje vrijeme dosta ponuda stiže i iz Njemačke, a u planu su i prvi nastupi u klubovima širom Bosne i Hercegovine, Hrvatske, i Slovenije. Ono što ovog DJ-a izdvaja od ostalih zasigurno je prepoznatljiv muzički stil koji nastoji izgraditi. Energija, dugogodišnja ljubav za onim što radi te neizmjerna želja ispuniti očekivanja svih onih koji su došli da ga pogledaju, stvari su koje čine dobitnu kombinaciju za vrhunski party. Dance te House Balkan Style ono je što najviše voli svirati i pomoću čega mu polazi za rukom da napravi fenomenalnu atmosferu.

DJ Arny u narednom periodu planira ostvariti saradnju s pojedinim muzičkim producentima i izvođačima, a s obzirom na to da se na današnjoj sceni pojavljuje veliki broj njih koji se predstavljaju kao DJ, nismo mogli da ga ne upitamo kako on gleda na to, naročito zbog toga što je veliki profesionalac.

- Iskreno mislim da svako ima pravo okušat se u muzičkom svijetu, i to treba svakako da se poštuje. A na kraju priče, uvijek ``isplivaju`` oni koji su najbolji u svom poslu.

Ovaj mladić, kojeg karakteriše neosporan talenat, ujedno je i jedna skromna osoba, tako da se nije želio hvalisati posjećenošću na njegovim nastupima. No, izvor blizak našem portalu otkrio je kako DJ Arny bilježi nastupe i pred oko 2.000 ljudi te da sljedeći nastup u nekom klubu dogovara odmah po završetku istog.

- Ne zamaravam se uvijek igrom brojki te veličinom prostora, jer smatram da i manje posjećena mjesta zaslužuju profesionalan i odgovoran nastup.

On kaže kako nije teško biti DJ, prvenstveno jer voli svoj posao, i da on ne nosi neke mane sa sobom već samo prednosti, kao što su poznanstva, putovanja, lično zadovoljstvo po završetku nastupa kada posjetioci sretni i zadovoljni prilaze i zahvaljuju se.

Kada je u pitanju DJ Arny, za njega su mnogi rekli kako će ``razdrmati`` i bh. scenu, na što se on nadovezuje i kaže kako će to pokazati vrijeme, ali da mu jeste želja ponuditi nešto novo i drugačije te se iskreno nada da će to bh. javnost i prepoznati. DJ Arny trenutno radi na novom singlu, koji će nada se uskoro izaći na tržište, a planira izdati i svoj prvi album početkom 2014. godine. Naravno, u planu su i nastupi u BiH, na kojima posjetiocima obećava dobar, lud i nezaboravan provod sa željom da se uvijek vrate nazad. Na kraju razgovora DJ Arny je iskoristio priliku da pozdravi čitatelje ekskluziva.ba portala, kao i to da nam se zahvali na ugodnom razgovoru.

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.