Proljetni muffini!
Rahli veganski biskvit i proljetne bobice – idealna su kombinacija za doručak, užinu, desert ili piknik.
Suhi sastojci:
1 ½ šoljica brašna T-850
¹/ ₃ šoljice integralnog brašna
1 šoljice sitno mljevenih prženih lješnjaka
3 kašike prženih pšeničnih klica (nije nužno)
1 kašika sode bikarbone
1 kašika praška za pecivo bez aluminija
¼ kašike soli
Tekući sastojci:
1 ¼ šoljice sojina mlijeka
¾ šoljice rižina slada/agavina sirupa
1 mala jabuka, oguljena i očišćena
½ šoljice suncokretova ulja
sok ½ limuna
Za ukras:
²/ ₃ šoljice malina
²/ ₃ šoljice kupina
1. Zagrijte pećnicu na 180 stepeni. Prosijte brašno sa sodom i praškom za pecivo pa dodajte ostale suhe sastojke i promiješajte. Mlijeko, slad, ulje i limunov sok izmiksajte s jabukom.
2. U zdjeli povežite suhe i tekuće sastojke lagano miješajući dok se sve dobro ne poveže. Nemojte previše miješati! Kalup za muffine obložite papirnatim košaricama i jednoliko rasporedite smjesu. Nježno utisnite dvije maline i dvije kupine u svaki muffin. Pecite oko 25 minuta ili dok čačkalica ubodena u tijesto ne izađe suha.
3. Pustite da se muffini u kalupu napola ohlade pa ih nježno izvadite i pustite da se ohlade do kraja na rešetki za hlađenje. Pazite da ih ne pojedete previše odjednom!
Izvor: sensaklub.hr/ekskluziva.ba
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.